DINAMO U Maksimiru još nisu odlučili o listi prekobrojnih

Zasad nema dijeljenja otkaza plavim legendama

31.03.2009.
u 13:39
Pogledaj originalni članak

Svakog prvog u mjesecu iz Dinamove blagajne treba izdvojiti novac za plaće više od 150 zaposlenika. Tu je i Lokomotiva s kojom su plavi povezani, tu su velike režije za život na derutnom stadionu. Nekakav stalni prihod novca, osim od već ostvarenih transfera, nije na vidiku. I klupski Izvršni odbor razmišlja o štednji, ali izgleda da nije otišao predaleko.

Bandić intervenirao?
Uprava kluba treba konkretizirati poteze vezane uz štednju. Jedan od njih moglo bi biti smanjenje zaposlenih.

I nije slučajno da su se počela spominjati imena Rore, Mustedanagića, Kobešćaka, Gabrijelića, Dautbegovića i Ganjte. Istina je da je Izvršni odbor razgovarao o radnim mjestima, pokušao je slagati križaljku.

– Nitko nije dobio otkaz! – poručio je član uprave Siniša Jagodić.

Priča se da je zagrebački gradonačelnik i Dinamov počasni predsjednik Milan Bandić, nakon što je čuo za otkaze klupskim legendama, navodno poludio, pa je odluka povučena.

– Čuo sam za priče o otkazu, ali nitko iz kluba nije me zvao radi toga – kazao je Krasnodar Rora.

Bandić je sentimentalan prema klupskim legendama, tako je pokušao za nju ishoditi i nekakve mirovine, ali zasad nije uspio.

Teško s igračima
Kako bilo, do daljega nema otkaza, iako je istina da su secirana radna mjesta i da bi uskoro moglo biti promjena. Dotad će uprava štedjeti na drugim stvarima, ali nije baš lako vidjeti gdje će uštedjeti veliki novac. Primjerice, dan boravka u Vinkovcima plave ne stoji ni deset tisuća kuna. U posljednjem kolu gostuju na Poljudu, ondje će ionako ići dan prije. Od ostalih gostovanja u trećem krugu prvenstva, uz Vinkovce, plavi još idu u Varaždin i Šibenik.

Dakle, uštedjeti mogu 10.000 kuna, jer u Vinkovce će na dan utakmice, za Varaždin se to podrazumijeva. Šibenik, ne bude li se igralo u dnevnom terminu, morat će pohoditi dan prije. Dakle, ozbiljne uštede nema. Ostaje planiranje priprema ili ipak pokušaj razgovora s igračima o smanjenju ugovora. Deset postotnim smanjenjem svima, moglo bi se godišnje uštedjeti više od milijun i pol kuna.

Ali, ti razgovori baš neće biti jednostavni. Igrači su obrtnici s ugovorima. Pa je onda lakše riješiti se zaposlenika.

Pogledajte na vecernji.hr