Majstorski golovi

Zašto Luka Modrić češće ne puca na gol?

Foto: Reuters/Pixsell
Luka Modrić (1)
11.12.2013.
u 16:49
Kad pogledate njegove pogotke za Tottenham i Real, većina je bila postignuta iz daljine, a svaki je bio pravo remek-djelo
Pogledaj originalni članak

Modrićev sinoćnji pogodak protiv Kopenhagena ponovno otvara pitanje treba li hrvatski reprezentativac češće pucati na gol.

Luka je jedan od najstandardnijih igrača Reala i pod Mourinhom je, a sada i pod Ancelottijem, ugrabio mjesto u početnoj postavi kraljevskog kluba i više je nego očito da ispunjava ono što treneri od njega očekuju. No, može li on još i bolje?

Postoje kritičari Lukine igre, a glavni argument im je da premalo zabija i asistira. Jasno je da takvi ne razumiju kako u nogometu postoje i ostali parametri po kojima se određuje vrhunski nogometaš, što Luka svakako jest. No, dojma smo da bi Luka, uza sve što odlično obavlja u momčadi Reala, mogao postizati još više pogodaka.

Luka, naime, vrlo često dolazi u situacije iz kojih bi mogao pucati na gol, ali uglavnom to ne napravi nego se odluči na proigravanje suigrača. No, problem je u tome što je izračunato da je prošle sezone u prvenstvu svojim suigračima namjestio čak 56 izglednih prilika, a samo šest ih je realizirano.

Zbog toga ostaje dojam da bi Modrić češće trebao koristiti svoj udarac. Jer, kad pogledate njegove pogotke za Tottenham i Real, većina je bila postignuta iz daljine, a svaki je bio pravo remek-djelo. Vrijeme je da počne koristiti svoj odličan udarac...

U našim videima možete pogledati neke od njegovih najljepših pogodaka u karijeri.

>>Luka Modrić igrač utakmice: Zabio je čarobnim potezom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
17:32 11.12.2013.

Nije to baš tako. Prvo nije istina da često dolazi u dobru priliku pucati pošto priroda njegovog posla nije ulaziti u zonu udarca. Pogledao sam sve tekme Reala ove sezone i večinu prošle i Modrinjo zapravo dolazi u vrlo malo ozbiljnih pozicija za šut. Osim toga njegov udarac uglavnom nije jak i kontoliran. Ronaldo npr. ima stravično jak i precizan šut iz trka, s mjesta, iz okreta, lik je pokretan i eksplozivan i nema smisla da mu se lopta ne dodaje kad se stvori prilika. U tome je stvar što se u Realu, za razliku od mase drugih ekipa, točno zna ko što radi i kome je što dozvoljeno. Postoji red koji ih čini ubojitim strojem kakvi i jesu. Modrić je fenomenalan igrač sredine terena čije lopte preko pola igrališta imaju oči i koje su doslovno savršene. Ova dva gola u LP koje je zabio za Real su zapravo iznimka koja dolazi kao šlag na tortu i nagrada za fenomenalnu igru na sredini terena koja se često u (površnom) nogometu zanemaruje.

DE
dex2811
17:52 11.12.2013.

bravo truthjust,baš sam to htio napisati... luka svoju ulogu odrađuje odlično, nije zamišljeno da on puno puca na gol, a ovi debili koji samo na kraju utakmice pokledaju golove i asistencije i onda pametuju o lukinoj igri bi trebali prestat komentirati nogomet i gledat odbojku ili brzo hodanje

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
16:21 12.12.2013.

Zašto Luka Modrić češće ne puca na gol? Zato sto se na gol ne puca, nego se na gol sutira, puca se iz vatrenog oruzja. Naucite vise hrvatski jezik.