REAKCIJA ODJEKNULA

Gledatelj bezobrazno provocirao Dražena pitanjem o nacionalnosti. Njegov odgovor iznenadio je mnoge

Youtube Screenshot
23.10.2024.
u 09:11

Neprežaljeni košarkaški Mozart zauvijek će ostati u kolektivnoj memoriji svih naših sportskih zaljubljenika, a nerijetko je znao biti i pravi diplomat.

Najveći hrvatski košarkaš svih vremena Dražen Petrović jučer bi proslavio 60. rođendan, a tom prigodom u Šibeniku je prikazana premijera filma "Dražen". Neprežaljeni košarkaški Mozart zauvijek će ostati u kolektivnoj memoriji svih naših sportskih zaljubljenika, a nerijetko je znao biti i pravi diplomat.

To je pokazao dok je u Hrvatskoj gostovao na televiziji u programu OTV-a. Dobio je tom prilikom pitanje o svojim korijenima. – Dobra večer, pozdravljam i vas i vašeg gosta u studiju. Htio bih jedno pitanje postaviti Draženu, stalno se čuje u medijima da je Dražen Petrović Srbin, pa me zanima – rekao je gledatelj koji se uključio u emisiju.

Voditelj emisije odgovorio je Draženu da ne mora dati odgovor na to pitanje, ali on se nije dao smesti. Slijedila je jaka poruka hrvatske legende s košarkaškog parketa. Dražen je ostao potpuno miran, a svojim riječima mnoge je iznenadio.

VEZANI ČLANCI:

– Nema problema, može se i na to pitanje odgovoriti. Rodom sam iz Šibenika, majka mi je iz Bilica kraj Šibenika, otac iz Hercegovine, Zagore – odgovorio je Petrović. 

– Kada se raspadala Jugoslavija, svi su gledali koju stranu će odabrati Dražen. A on je svojim dolaskom pred Ujedinjene narode dao poruku svima: "Ja sam tu i za mene je hrvatska reprezentacija sve." Uvijek je s ponosom pričao o 1992. godini – rekao je jednom prilikom njegov brat Aco, prisjećajući se kako je Dražen Petrović svojedobno s reprezentativnim suigračem i prijateljem Stojkom Vrankovićem bio u prosvjedu pred sjedištem UN-a u New Yorku, dajući podršku Hrvatskoj u tijeku Domovinskog rata. 

GALERIJA Draženu postumno 'vraćena' medalja ukradenog prvenstva Jugoslavije

1/18

Komentara 4

TA
TajSam
10:17 23.10.2024.

Kad pročitam ovaj uradak opet nisam saznao tko je bio DP??

Avatar papigagolog
papigagolog
10:45 23.10.2024.

Btw, Jole je Jovan, Stojko je Stojan, Dado je Miladin, Arsen je Arsenije...

IG
igy100
10:39 23.10.2024.

voditelj puši i truje sportaša nema nimalo poštovanja i namjerno inputira pokojnom Draženu šta su Petrovići i takav još radi na nacionalnoj Televiziji ...sve jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije