KUP UEFA

Zvižduci unatoč pobjedi

29.08.2003.
u 00:00
Mi smo u bubnju za igranje u prvom kolu, jedino je to važno - rekao je Hajdukov trener Zoran Vulić
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Zvižduci su odjekivali Poljudom, a Hajduk je u uzvratnom susretu pretkola Kupa Uefe s 1:0 svladao finsku Haku i ušao u 1. kolo toga europskog natjecanja. To dovoljno govori kako su igrali Splićani, bila je to užasna partija Vulićeve momčadi.

Već u 9. minuti, nošeni urnebesnim navijanjem dvadeset tisuća poljudskih gledatelja, nogometaši Hajduka bili su u 1. kolu Kupa Uefe. Premija od četiri tisuće eura nalazila se u džepovima Andrića i društva. Naime, Računica je, nakon ubacivanja Neretljaka i početničkog ispucavanja Pasoje, iz teškog položaja velemajstorski prebacio vratara Hake Toivonena i doveo Splićane u vodstvo od 1:0.

Finci su u početnim minutama djelovali zbunjeno, vjerojatno nikada u životu nisu vidjeli takvo bodrenje. Uostalom, rekordni posjet na trošnom, drvenom stadionu u Valkeakoskiju jednom je ove sezone prešao brojku od tri tisuće gledatelja. No, rano vodstvo kao da je sputalo bijele, pa je Innaen u 14. minuti mogao izjednačiti. Sunara je nepotrebno izletio u prazno, ali ga je spasio Skočibušić koji je na na crti prsima zaustavio ulazak lopte u mrežu. Hajduk je u sredini prvog dijela djelovao smušeno, previše je u osnovnoj predaji griješila vezna linija. Srećom po Splićane, Haka je bila bez najboljih strijelaca Popovića i Ristile, pa su pogreške ostajale bez sankcija.

Najbolju prigodu imao je Ylonen u 41. minuti, pogriješio je Vejić, ali je Sunara uspio obraniti opasan udarac. Zvižduci na poluvremenu upućeni bijelima, bez obzira na vodstvo, sve su govorili.

A strepnja se nastavila i u drugom dijelu, Hajduk nepovezan, Haka malo opasnija, ali i dalje nekonkretna. Strah se uvukao u kosti, čekalo se samo hoće li Finci postići pogodak koji ih je vodio dalje.

- Mi smo u bubnju za igranje u prvom kolu Kupa Uefe, i to je jedino važno - kratko je komentirao Hajdukov trener Zoran Vulić nakon utakmice.

- Igrali smo hrabro, borbeno. Samo nam je taj pogodak nedostajao. Razočaran sam jer smo imali svoje prigode - kazao je trener Hake Olli Huttunen.

Pogledajte na vecernji.hr