Okreću leđa Putinu

Alarm u Kremlju: Ruska elita sve više misli da je invazija katastrofalna pogreška i da bi Putin mogao upotrijebiti nuklearno oružje

Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russia's President Vladimir Putin chairs a meeting outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russia's President Vladimir Putin chairs a meeting outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russia's President Vladimir Putin chairs a meeting outside Moscow
20.04.2022.
u 13:52
Sve je više onih koji smatraju kako će Putinova predanost nastavku invazije osuditi Rusiju na godine izolacije i pojačane napetosti zbog kojih će njezino gospodarstvo zapasti u probleme
Pogledaj originalni članak

Gotovo dva mjeseca nakon što je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, ta zemlja suočena je s nametnutim međunarodnim sankcijama bez presedana, a ratni stroj Vladimira Putina suočava se s rastućim vojnim gubicima. Stoga je zasad mali broj insajdera iz Kremlja počeo dovoditi u pitanje Putinovu odluku o pokretanju rata, tvrdi Bloomberg te dodaje, iako je broj kritičara ograničen, da su oni na visokim pozicijama u vladi i u državnim tvrtkama.

Oni smatraju kako je invazija bila katastrofalna pogreška koja će unazaditi Rusiju, a Putin sigurno neće promijeniti stavove. Također, uvjereni su da nitko u Rusiji ne može ugroziti položaj njihova predsjednika. Štoviše, on odbacuje upozorenja svih koji su mu pokušali dati do znanja težinu ekonomskih i političkih troškova.

Foto: SPUTNIK/REUTERS

A budući da Putin invaziju na Ukrajinu smatra svojom povijesnom misijom, neki od njegovih neistomišljenika iz Kremlja smatraju da bi se mogle obistiniti tvrdnje američke obavještajne službe o ograničenoj upotrebi nuklearnog oružja ako se ratni planovi ne budu ostvarivali.

Neki od anonimnih Bloombergovih sugovornika dodaju i kako će Putinova predanost nastavku invazije osuditi Rusiju na godine izolacije i pojačane napetosti zbog kojih će njezino gospodarstvo biti u problemima, sigurnost ugrožena i uništen globalni utjecaj. Visoki dužnosnici pokušali su Putinu objasniti da će gospodarski učinak sankcija biti razoran, a gospodarski rast od dva desetljeća izbrisan. Međutim, on je i dalje uvjeren da javnost stoji iza njega te da su Rusi spremni podnijeti godine žrtvovanja za njegovu viziju obnovljene nacionalne veličine.

Video – Bojna Azov uništava ruski konvoj u Mariupolju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

Avatar gremo20
gremo20
14:07 20.04.2022.

rusiji želim da dožive točno sve ono što oni sada rade ukrajini!

LE
lenger
16:15 20.04.2022.

Money talks: što više ostaju bez love , to više misle da je Putin u krivu!

DU
Deleted user
16:30 20.04.2022.

Sve to traje Tek mjesec Dana! Sto stvarno netko od tih analiticar misli da bi to vec bilo gotovo....pa nije ukrajna irak bez pruge I industrije! Mozda I misle zapravo da je moguce to su Nasi hrvatski " strucnjaci"