Borba za Mariupolj

Očajnički vapaj ukrajinskog zapovjednika: Živimo posljednje sate, brojniji su, spasite nas!

Autori: Vecernji.hr, Hina
20.04.2022.
u 09:20

– Pozivamo i usrdno molimo sve svjetske čelnike da nam pomognu. Tražimo da nas izvuku i odvedu na teritorij trećih zemalja – rekao je Serhij Volina iz 36. mornaričke brigade.

Živimo možda svoje posljednje dane, pa i sate, rekao je zapovjednik ukrajinskih vojnika koji su pod ruskom opsadom u Mariupolju, pozivajući međunarodnu zajednicu da ih "izvuče" iz okruženog grada, u poruci objavljenoj u srijedu na Facebooku.

– Neprijatelj je deset puta brojniji od nas. Pozivamo i usrdno molimo sve svjetske čelnike da nam pomognu. Tražimo da nas izvuku i odvedu na teritorij trećih zemalja – rekao je Serhij Volina iz 36. mornaričke brigade ukopane u željezari Azovstalj u Mariupolju, na jugoistoku Ukrajine.

Ukrajina danas namjerava evakuirati 6000 civila u 90 autobusa iz Mariupolja, rekao je gradonačelnik. Reuters javlja da je Vadym Bojčenko rekao da je u opkoljenom gradu ostalo 100.000 civila i da su deseci tisuća ubijeni. O uspostavljanju privremenog humanitarnog koridora za evakuaciju žena, djece i staraca iz Mariupolja izvijestila je i zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk.

Video – Bojna Azov uništava ruski konvoj u Mariupolju

– S obzirom na katastrofalnu humanitarnu situaciju u Mariupolju, danas ćemo usredotočiti naše napore – objavila je ona. 

Komentara 89

Avatar petrolio
petrolio
10:35 20.04.2022.

zanimljivo kako komšije uživaju što će rusi uskoro pobiti ukrajinske branitelje i civile koji su s njima!

II
Ivo@Ivano.
09:55 20.04.2022.

Bojim se da sve iz čeličane čeka sudbina vukovarskih ratnika i civila a to su dugotrajni logori . A onda dio po zatvorima, dio razmjena a dio nikad ih nitko neće pronaći.

PO
poluprovokator
10:02 20.04.2022.

Nažalost ostalo im je samo 2 opcije- da se bore do zadnjega ili predaju. Prije predaje neka se svi dokumentiraju i snime i to pošalju preko svih novinskih agencija public kako bi ostao dokaz u kakvom su stanju. To bi možda moglo spriječiti brutalni zločin nad njima kao zarobljenicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije