PROMETNE NESREĆE

Auto usmrtio ženu na nogostupu

06.01.2002.
u 00:00
* Štefanija Huzak (40) uputila se po "gablec", kad je velikom brzinom dojurila "renault thalia"
Pogledaj originalni članak

KRAPINSKE TOPLICE - Štefanija Huzak (40) iz Čreta kod Krapinskih Toplica umrla je na putu u zabočku Opću bolnicu, nakon je što na nju "renaultom thaliom" naletio Nenad Krog (37) iz Krapine. Prometna nesreća dogodila se u petak, u 17.40. sati, u Ulici Antuna Mihanovića u Krapinskim Toplicama. Vozač je lakše ozlijeđen, a automobil uništen.

Prema policijskom izvješću, pješkinja je hodala nogostupom, a uzrok naleta na nju bila je neprilagođena vozačeva brzina. Očevici nesreće kazali su kako je vozač dojurio iz smjera Pregrade velikom brzinom, a u blagom lijevom zavoju izgubio je nadzor nad upravljačem pa je vozilo prešlo na nogostup. Automobil je s leđa oborio pješakinju i zaustavio se u zidu Hotela "Toplice". Kritično ozlijeđena Štefanija Huzak ostala je ležati iza zadnjih kotača automobila. Vozač je izišao iz auta na suvozačeva vrata i također ostao ležati do dolaska liječničke ekipe iz Zaboka i bolnice u Krapinskim Toplicama.

Kako smo doznali, Š. Huzak tog se podneva uputila po "gablec" za zaposlene iz ambulante, gdje je radila kao spremačica. Suprug joj je umro prije godinu dana, a bila je majka odraslog sina.

Razgovarali smo i s vozačem, koji je prije svega izrazio veliko žaljenje što je posljedica nesreće izgubljen ljudski život.

- Vozio sam prema Krapini i odjednom me zanijelo na cesti, možda šljunak, led... izgubio sam kontrolu, a žena je na nesreću bila tu. Odjednom sam je vidio na sredini auta. Teško mi je - kazao je vozač.

Osim policije na očevidu je bio i istražni sudac Boris Ivančić.

I. Jurčević

Pogledajte na vecernji.hr