KRITIZIRAO I NATO

Putin optužio Ukrajinu za blokiranje mirovnih pregovora: Rusija je spremna na okončanje sukoba

Russian President Vladimir Putin meets with heads of leading media outlets from the BRICS member countries in Moscow Region
Foto: VYACHESLAV PROKOFYEV/REUTERS
1/2
18.10.2024.
u 20:05

Putin je u više navrata rekao da će se rat nastaviti dokle god članice NATO-a budu opskrbljivale Ukrajinu oružjem iako je on sam naredio invaziju na susjednu zemlju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je, na tiskovnoj konferenciji u Moskvi u petak, Ukrajinu da ne želi pregovarati o okončanju sukoba dodavši da je Rusija za njih spremna. Putin je kazao da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij neprestano upućuje zahtjeve, no ne nudi prijedloge te da je čak potpisao zabranu pregovora s Rusijom. Kazao je da je Rusija naprotiv spremna održati mirovne pregovore i da je to njen stav od početka rata.

Ruski predsjednik je odgovarajući na pitanje rekao da je otvoren prema mogućnosti da domaćin takvih pregovora bude Saudijska Arabija, no naglasio je da je važan njihov sadržaj. Dodao je da je Rusija spremna na nove pregovore, no na temelju već postignutih sporazuma s ukrajinskim predstavnicima u Istanbulu na početku sukoba. Ti sporazumi utvrđuju, među ostalim, da će Ukrajina odustati od svojih težnji za članstvom u NATO savezu.

Putin je također kritizirao NATO, kazavši da se savez bori protiv Rusije "ukrajinskim rukama". "Pobjeda će biti naša", kazao je ruski predsjednik, no nije ponudio vremenski okvir za okončanje rata, rekavši da je to pitanje za NATO.

Putin je u više navrata rekao da će se rat nastaviti dokle god članice NATO-a budu opskrbljivale Ukrajinu oružjem iako je on sam naredio invaziju na susjednu zemlju.

VEZANI ČLANCI:

Rat u Ukrajini jedna je od tema sastanka na vrhu zemalja članica gospodarskog bloka BRICS u ruskom gradu Kazanju, koji će se odvijati od utorka do četvrtka idućeg tjedna.

GALERIJA Izraelci tvrde da je ubijeni šef Hamasa ovo nosio u džepu: Šokirali se

Russian President Vladimir Putin meets with heads of leading media outlets from the BRICS member countries in Moscow Region
1/7

Komentara 1

SE
Serengeti
21:40 18.10.2024.

SAD-u paše ovaj rat da traje što duže i zato će se rat nastaviti. Ovaj rat slabi Rusiju i EU, a jača SAD tj jača oligarhe u SAD-u. Da SAD želi da ovaj rat završi, već bi poslali 10 000 tenkova i 1 000 aviona, 100 HIMARS-a itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije