bez pomaka

BiH obilježila jubilej – točno je godinu dana bez vlasti

Foto: 'Dejan Moconja/VLM/PIXSELL'
BiH obilježila jubilej – točno je godinu dana bez vlasti
03.10.2011.
u 18:51
Za takvo stanje hrvatske i srpske, ali i dio bošnjačkih stranaka optužuju SDP.
Pogledaj originalni članak

Bosna i Hercegovina danas je obilježila točno godinu dana bez vlasti jer se vodeće hrvatske, srpske i bošnjačke stranke ne mogu dogovoriti o uspostavi vladajuće većine. Za takvo stanje hrvatske i srpske, ali i dio bošnjačkih stranaka, optužuju SDP.

Ta stranka, iako joj je biračko tijelo gotovo isključivo bošnjačko, želi ugrabiti najvažnije hrvatske pozicije. Prije tjedan dana zamalo je postignut dogovor, ali je u posljednji trenutak pregovore upropastio šef SDP-a Zlatko Lagumdžija.

U godini bez vlasti u BiH bez posla je ostalo oko 15.000 ljudi, zabilježen je pad investicija od 8,5 posto, a država je istodobno zabilježila golemih 24 milijarde kuna vanjskotrgovinskog deficita.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
20:57 03.10.2011.

VL prijesno laže po običaju, kada je BiH u pitanju Osnova sukoba su dva pretpostavljena koncepta nacionalnog i građanskog. Ovi nacionalni ne dozvoljavaju građanima ni oko da otvore Stoga predlažem da sve BiH gradove preimenujemo u nacionalne spavaone Recimo: Nacionalna spavaona Sarajevo Ili: Srpsska nacionalna spavaona Banja Luka ili pola Hrvatske nacionalne spavaone Mostar...... itd...

OB
-obrisani-
21:00 03.10.2011.

pardon, dva suprostavljena koncepta, ne pretpostavljena

RI
Riznica
23:09 03.10.2011.

Belgija je duze od BiH bez vlade pa ljudi zive !\"