Pekara Fazer u Finskoj radi kruh od samljevenih kukaca. Ukupno samelju 70 cvrčaka i takav kruh prodaju kupcima. Iz pekare tvrde da je okus kruha odličan. Finska je naime ukinula zabranu prodaje kukaca za korištenje u hrani.
Markus Hellstrom, izvršni direktor Fazera tvrdi da je ovaj proizvod vrlo ukusan. "Brašno od kojeg se radi kruh sastoji se od sušenih i mljevenih cvrčaka te uobičajenog brašna i sjemenki, zbog čega kruh od ovog brašna ima puno više proteina od običnog kruha", kažu iz pekare, piše Mirror.
Inače, više od dvije milijarde ljudi diljem svijeta jede insekte. Glavni razlog je to što su kukci bogati masnim kiselinama, kalcijem, željezom i vitaminom B12.
No, ne misle svi tako. Na društvenim mrežama rasprava o tome da se jede kruh od cvrčaka nije naišla na odobrenje.
"To je odvratno!", "Gadi mi se!", napisali su neki od korisnika društvenih mreža.
Pogledajte video. Supernamirnice koje trebate imati u svom domu
Profesorice, to sa pekarnicom je u redu, ali sto da radimo kad cak i voditelj na Dnevniku kaze turcizam "ducan ili srbizam "golemo"? A cesto se cuju i na TV i radiju a posebno u ZG seljacizmi poput "sa menom", "sa tebom".