u elitnom stanu u moskvi

Bogataš blizak Putinu, njegova trudna žena i kći pronađeni mrtvi u stanu

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
Rusija
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
19.04.2022.
u 17:35
Policija istražuje sve veze s njegovim poslom i osobnim životom
Pogledaj originalni članak

Bivši dužnosnik Kremlja i potpredsjednik Gazprombanke Vladislav Avajev pronađen je mrtav u svom elitnom moskovskom stanu vrijednom 3,5 milijuna dolara. Uz tijelo multimilijunaša Avajeva (51) bila je i njegova trudna supruga Jelena (47) i mlađa kći Marija (13), piše Daily Mail.

Policija istražuje sve veze s njegovim poslom i osobnim životom. Na tijelima su bile rane od vatrenog oružja.

Pronašla ih je Avajeva 26-godišnja kći Anastasija, izvijestila je policija. Nije uspjela doći do svoje obitelji, pa je otišla do stana. Policajcima je rekla da je pištolj bio u ruci njenog oca, kažu izvješća.

Avajev je prije radio kao izvršni direktor u Gazprombanku, ključnom dijelu plana Vladimira Putina za plaćanje plina u rubljima. Tako je htio uzvratiti Zapadu zbog sankcija te je zahtijevao da strane tvrtke otvore račune u banci. Napustio je banku kao potpredsjednik, ali nije jasno je li zadržao veze s njom. Ranije je bio zamjenik šefa glavnog odjela u Putinovoj administraciji.

Jedna od teorija je da je došlo do ljubomore nakon što je Avajev vozač otkrio da je Jelena u petom mjesecu trudnoće. Međutim, izvješća su dvosmislena o tome je li mrtva žena bila trudna. Drugi izvještaji upućuju na to da je bogati bivši bankar otkrio da njegova žena ima aferu, a vozač je dao otkaz.

Policijski izvori kažu da istražuju brojne tragove. U luksuznom stanu, koji je bio zaključan iznutra, prema iskazu Anastasije, pronađeno je ukupno 13 komada oružja.

"Čula sam tri pucnja i viku. Žena je vrištala. Zatim su ispaljena još dva hica. Nitko drugi nije vrištao", kazala je jedna susjeda

"Možda je to bilo zbog sankcija - svi su depresivni, neki su spremni na ekstremne mjere", kazala je druga susjeda. No, neke teorije koje se pojavljuju su i te da su možda i ubijeni. 

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Bojna Azov uništava ruski konvoj u Mariupolju

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

AL
AligatorXY
18:45 19.04.2022.

Bez obzira na sve žao mi je djece, ona uvijek nedužna nastradaju :(

DU
Deleted user
18:06 19.04.2022.

Počelo je, pitao sam se kada će krenuti, ne bi me čudilo da Putin i sl. ekipa ostanu bez djece.... osveta je vraška stvar u mafijaškim krugovima, a ima u Rusiji dosta onih željnih osvete na jednoj ili drugoj strani.

Avatar gremo20
gremo20
19:29 19.04.2022.

možda je putler posumnjao u njegovu lojalnost pa je riješio svoju sumnju? mada on više preferira trovanje....