RUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Lavrov potvrdio: 'Rusija počela novu fazu vojne operacije u Ukrajini'

Russia's Foreign Minister Lavrov and Kyrgyzstan's Foreign Minister Kazakbayev meet in Moscow
Foto: POOL/REUTERS
1/3
19.04.2022.
u 15:34

Da je Zelenski učinio ono što je obećao svom biračkom tijelu kada je izabran za predsjednika, da je surađivao i nastojao provesti sporazume iz Minska, onda bi kriza u Donbasu bila odavno riješena, kaže Lavrov

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dao je intervju za Times of India u kojem je rekao da je 'uvijek grozno kad vojne aktivnosti nanesu štetu civilima'. 

- Kada su ubijali Ruse, građane Ukrajine proteklih osam godina, nitko o tome nije izvještavao. Tijekom tih godina niti jedan strani novinar nije došao vidjeti što se ondje događa. Šteta nanesena civilima i civilnoj infrastrukturi bila je pet puta veća nego koja je nanesena teritoriju koji kontrolira ukrajinska vlada - rekao je Lavrov. 

- Do ovoga je došlo kada su Rusi odlučili zaštititi Ruse koji su građani Ukrajine i koji su bili apsolutno diskriminirani - rekao je. Govorio je i o ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom za kojeg je rekao da daje izjave ovisno o tome što pije ili puši. 

- Puno priča. Ovisno o tome što pije ili puši - rekao je odgovarajući na pitanje o izjavu Zelenskog da Rusija namjerava upotrijebiti nuklearno oružje. 

 

- Rekao je da će postići mir na temelju sporazuma iz Minska, ali je nekoliko mjeseci kasnije rekao da ne može implementirati sporazume iz Minska, jer oni jednostavno ne mogu biti implementirani i da je jednostavno nezamislivo da Ukrajina daje poseban status bilo kojem dijelu teritorija - kazao je Lavrov. 

- Da je Zelenski učinio ono što je obećao svom biračkom tijelu kada je izabran za predsjednika, da je surađivao i nastojao provesti sporazume iz Minska, onda bi kriza u Donbasu bila odavno riješena - ponovio je te je potvrdio kako je Rusija počela novu fazu vojne operacije u Donbasu. 

- Počinje još jedna faza ove operacije i siguran sam da će ovo biti vrlo važan trenutak cijele ove specijalne operacije - rekao je Lavrov. 

VIDEO Rusi gađaju čeličanu u Mariupolju: 'Žele uništiti bunkere, a znaju da su civili unutra'

Ključne riječi

Komentara 19

TM
trade_mark
14:25 19.04.2022.

ne znamo jel zelenski puši ili pije, ali znamo da rusija puši ovaj rat naveliko!!

SE
serafin002
14:39 19.04.2022.

Tovariš lavrov dobro zna da je već na međunarodnoj tjeralici ratnih zločinaca

IS
ispodneba
13:39 19.04.2022.

Ovaj Lazov je odvratniji cak i od Vladolfa Putlera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije