UGROŽEN UZGOJ

Crna slavonska svinja postala je brend. U čemu je onda problem?

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Crna slavonska svinja postala je brend. U čemu je onda problem?
22.12.2021.
u 23:01
"U Slavoniji je samo nekoliko klaonica, do kojih uzgajivači moraju voziti i sto kilometara, a k tomu nisu specijalizirane za fajfericu", kaže izv. prof. dr. sc. Vladimir Margeta, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 15

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:12 22.12.2021.

U Hrvatskoj je sve problem od gliste u zemlji do kisnog oblaka

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
23:09 22.12.2021.

Čvarci preko 100 kuna, masnu svinju se sad najviše isplati uzgajati.

RO
roland
23:11 22.12.2021.

Slavonska svinja ima prosperitet dok kebabdžije oko Petrinjske burger (iz Interspa) s malo karameliziranog luka i 10 grama slanine od slavonske svinje naplaćuju 68 kn.