SKORO PET DANA

Čudo u Turskoj: Mladić spašen nakon 119 sati pod ruševinama

Foto: KEMAL ASLAN/REUTERS
Aftermath of the deadly earthquake in Hatay
Foto: Stringer
Dječak Poyraz spašen je u turskoj regiji Kahramanmaras nekoliko dana nakon potresa
Foto: Türkiye News
Mladić izvučen nakon 119 sati
Foto: REUTERS
Sirijac nosi djevojčicu u pogođenom području
11.02.2023.
u 10:35
Skoro 120 sati nakon što je prvi potres pogodio jugoistočnu Tursku spasioci su izvukli iz ruševina 16-godišnjeg mladića. Obitelj ga je na površini dočekala poljupcima i zagrljajima
Pogledaj originalni članak

Šesnaestogodišnji mladić živ je izvučen ispod ruševina u turskom gradu Kahramanmarasu 119 sati nakon prvog razornog potresa koji je pogodio Tursku. Spasioci s izvlačenjem krenuli nakon što su ispod ruševina čuli njegov glas. Na snimkama koje je objavio CNN vidi se daje Kamilcan Ağdaş na površinu izvučen s osmijehom na licu i čini se da je u dobrom stanju, a na površini ga je dočekala obitelj koja ga je odmah počela obasipati poljupcima i zagrljajima.

 Njegovu sliku je na svojim društvenim mrežama podijelio i nogometni klub Fenerbahce. "Večeras, u 119. satu i sa suzama u očima, još jednom smo vjerovali u čuda! Čeka nas još puno utakmica, čekamo te Kamilcan", objavljeno je na Facebook stranici nogometnog kluba. Noć prije potresa na spavanje je otišao noseći dres Fenerbahcea jer je dan nakon bila zakazana utakmica te je u njemu i izvučen.


TISUĆE UNIŠTENIH ZGRADA

Raste bijes u Turskoj: Zgrade se raspale kao da su od papira, tvrtke se ne drže propisa gradnje

Dužnosnici kažu da je 12.141 zgrada ili uništena ili ozbiljno oštećena u Turskoj. Budući da je prvi potres bio tako snažan, "šteta je bila za očekivati, ali ne i vrsta štete kakvu sada vidite", rekao je Mustafa Erdik, profesor na Sveučilištu Bogazici u Istanbulu, za francusku novinsku agenciju Afp. Čak i ako se zgrada sruši, ljudi se obično mogu sakriti dok ih spasioci ne pronađu, rekao je. Ali ovoga puta, dodao je, zgrade su se "urušile poput palačinki".

>> VIDEO: Potresna fotografija ganula sve: Otac za ruku držao kćer (15) koja je preminula pod ruševinama

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.