Ukusna cvjetna kajgana, koju su u velikoj tepsiji spravljali vješti kuhari Tihomir Krijan i Krešimir Jurić Orlić, bila je glavna atrakcija ovogodišnjeg sajma cvijeća Forafesta u Slavonskom Brodu.
Riječ je o deliciji od 100 jaja, slanine te cvjetova jorgovana, bagrema, bazge, tratinčica i ružmarina kao posebnog dodatka se pekla deset minuta, a u još kraćem roku doslovno je planula. Ovaj i drugi specijaliteti poput omleta sa sirom i svježim cvijećem, kajgane sa šparogama ili kajgane s maslačkom nastali su na neobičnoj kulinarskoj radionici brodskog hotela Art "Cvijeće na vašem tanjuru".
Začuđena lica posjetitelja kod pripremanja ovih cvjetnih obroka ubrzo su zamijenili izrazi ugodnog iznenađenja i zadovoljstva onim što su kušali. Uz cvjetnu kajganu poslužen je i ukusan ajvar od cvijeća, a najviše pažnje privukle su fino aranžirane cvjetne paštete.