'Standard građana će pasti'

Delnički HNS o štetnosti Zakona o regionalnom razvoju: Uništit će Gorski kotar

Foto: Goran Kovacic/pixsell
Delnički HNS o štetnosti Zakona o regionalnom razvoju: Uništit će Gorski kotar
15.12.2014.
u 13:28
- Situacija u cijelom Gorskom kotaru znatno će se mijenjati i neminovno je da će standard građana pasti što znači iseljavanje i ovako malog broja Gorana, navodi Rački u priopćenju.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik podružnice HNS-a Delnice Igor Rački još je jednom upozorio na Zakon o regionalnom razvoju koji će, kako veli, uništiti Gorski kotar. 

"Situacija u cijelom Gorskom kotaru znatno će se mijenjati i neminovno je da  će standard građana pasti što znači iseljavanje i ovako malog broja Gorana. Mi u HNS-u zagovarali smo i zagovarati  ćemo zdrav razum što nažalost neki ne prihvaćaju. Svatko tko je bio u Gorskom kotaru svjestan je što znači ovdje živjeti. 

Neslužbenim izvorima došli smo do informacija da se pojedinim općinama i gradovima po stranačkom dekretu obećavaju određene nadoknade kako se ne bi protivili  novom Zakonu što je za nas  apsurdno. Oni koji to provode definitivno ne žele dobro Gorskom kotaru i žele nas razbiti na jedinke kako bi  bili još slabiji i to ne smijemo dozvoliti", navodi Rački u priopćenju istakavši  kako su u HNS-u kvalitetno i argumentirano obrazložili što znači ukidanje sada već bivšeg Zakona. 

"Pokrenuli smo prikupljanje peticija u općini Klana i Vinodolskoj općininakon čega je uslijedio i prikupljanje peticije na području Gorskog kotara od  strane jedinica lokalne samouprave. Rezultat toga je bilo ne podizanje ruke u Hrvatskom saboru na glasanju za Zakon o regionalnom razvoju. Naša predstavnica u Saboru Nada Turina-Đurić nije podržala novi Zakon, nažalost saborski zastupnici s  područja Gorskog  kotara su po stranačkom dekretu „digli  ruku“, rekli bi protiv svog kraja", stoji u priopćenju delničkog HNS-a.

>> Vukovarski SDP i HNS: Gradski proračun je zapravo "proračun zahvale podobnima"

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.