POGINULO DIJETE (9) U OBROVCU

Doznajemo u kakvom su stanju Čehinje ozlijeđene u eksploziji: Jedna je dobila tešku ozljedu oka

Foto: Šime Zelić/Pixsell
Obrovac
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete
20.06.2024.
u 09:44
Druga pacijentica zadobila je ozljede trbuha i po hitno završenoj obradi operirana je tijekom noći, ista je stabilno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja
Pogledaj originalni članak

Jedno dijete smrtno je stradalo u jučerašnjoj eksploziji u Obrovcu, a još su dvije ženske osobe ozlijeđene prevezene u bolnicu u Zadar. Obitelj iz Češke jučer je oko 18 sati stala uz cestu kada se, zasad neutvrđeno kako, aktivirao nepoznati eksploziv koji je bio u automobilu.

Iz policije su nam naknadno potvrdili kako su turisti bili u osobnom automobilu kada je došlo do tragedije, a prve informacije navodile su kako je dijete nagazilo na minu zaostalu iz rata. Ipak, policija je potvrdila kako nije bilo riječi o tome, već o nepoznatom eksplozivu. O ozlijeđenim ženama više smo doznali i od Ravnateljstva zadarske Opće bolnice.

- Dana 19. lipnja 2024. u ranovečernjim satima kolima Zavoda za hitnu medicinu dovezene su dvije ženske osobe s teškim ozljedama zadobivenih eksplozijom nepoznatog sredstva. Jedna od pacijentica zadobila je ozljede trbuha i po hitno završenoj obradi operirana je tijekom noći, ista je stabilno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja - odgovorili su nam. 

Druga pacijentica zadobila je tešku ozljedu oka te je primarno zbrinuta na Odjelu za oftalmologiju, doznajemo od Ravnateljstva, gdje se i nalazi te je ista za sada stabilno i na daljnjem je liječenju.

POVEZANI ČLANCI:

- Policija će u daljnjem kriminalističkom istraživanju utvrditi zašto je češki državljanin imao eksplozivnu napravu u svom automobilu. Riječ je o događaju sa smrtno stradalom osobom i ozlijeđenim osobama i obavit će se obavijesni razgovori i krim istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti - rekli su iz zadarske policije na upit Večernjeg lista istražuje li se je li riječ o kaznenom djelu odnosno kako je eksplozivna naprava bila u automobilu čeških državljana. Očekuje se da će policija sa svim detaljima za javnost izaći u poslijepodnevnim satima.

Stanovnici Bilišana s kojima smo jutros razgovorali su nam rekli kako im je čudna informacija da je djete naletjelo na zaostalu minu.

- Ovdje nije bilo ratnih događanja niti minskih polja i to je nemoguće - rekao nam je mještanin Bilišana.

>> VIDEO Veliki požar u Zaprešiću: Gusti crni dim nadvio se iznad grada

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.