sukob na granici

Euleks i KFOR: Sukobe su izazvali srpski ekstremisti

Foto: Reuters/PIXSELL
Euleks i KFOR: Sukobe su izazvali srpski ekstremisti
28.09.2011.
u 11:24
Na vojnike KFOR-a bačen je veliki broj improviziranih eksplozivnih naprava.
Pogledaj originalni članak

Pripadnici KFOR-a i Euleksa priopćili su na izvanrednoj konferenciji za novinare u Prištini da je najnovije nasilje kod graničnog prijelaza Jarinje na sjeveru Kosova posljedica provokacija srpskih ekstremista, javlja agencija Tanjug.

Ralph Adamec, glasnogovornik KFOR-a, rekao je da su neredi počeli jučer oko 13 sati kada je, kako je rekao, civilno vozilo pokušalo nasilno probiti punkt KFOR-a na prijelazu Jarinje.

– KFOR-ove su snage djelovale kako bi spriječile probijanje te linije i tom je prilikom vozilo ozlijedilo KFOR-ova vojnika. Tijekom izgreda pokušali su vojniku oduzeti oružje, nakon čega je vojnik, nakon verbalnog upozorenja pucao i tom prilikom ozlijedio civila koji mu je pokušao oteti  oružje. Situacija se tada pogoršala i na vojnike KFOR-a je bačen veliki broj improviziranih eksplozivnih naprava – objasnio je Adamec, no nije želio reći koje su streljivo koristili vojnici.

Adamec nije bio precizan u vezi s vrstom oružja koju su vojnici KFOR-a koristili, rekavši samo da oružje nije bilo smrtonosno, piše Tanjug.

 Adamec i glasnogovornik Euleksa Nicholas Haton rekli su da je u tijeku istraga u vezi sa svim osobama koje su jučer poticale na nasilje na graničnom prijelazu Jarinje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

PO
poirot
13:48 28.09.2011.

Ne znam što Srbima smetaju hrvatski helikopteri na Kosovu? Hrvati se kao i uvek samo brane od srpskih agresora.

Avatar My Style
My Style
18:55 28.09.2011.

To je saopstenje AlbanFOR-a je cista laz i pokusaj da se izbegne odgovornost i za sukobe i za potpuni fijasko koji su pretrpeli pred barikadama !!

OB
-obrisani-
11:48 28.09.2011.

pa srbi znadu kako to treba napracvit, skolovalise u hrvatskoj na balvanima, u bosni dokazali i pokazali kako treba pobit 8000 muslimana i to zavezanih ruku i nogu, osim toga ja im preporucujem ako imaju \"muda\" da pohapse ovaj kefor ili kako se vec zove, svezu ih lancima za stup odasiljaca-oni su i to diplomirali u bosni-ali gdje da pronadju \"muda\"?????????????????