Ključni dokument

Europska unija Koprivnici će platiti izradu strategije

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Europska unija Koprivnici će platiti izradu strategije
11.06.2014.
u 10:00
Posao izrade strategije dobila je konzultantska kuća Razbor za 140.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Da udruga Kopriva na Youtube nije stavila snimku prekjučerašnjeg sastanka u vijećnici na temu razvojne strategije Koprivnice, javnost ne bi doznala da je počela izrada tog prevažnog dokumenta.

Najpovoljniji

- Najprije moramo obaviti analizu stanja, a potom ćemo do konca listopada izraditi nacrt strategija i tada će se provesti javna rasprava - obratila se sudionicima sastanka, predstavnicima sektora kulture, turizma i zaštite prirode, Mirjana Samardžić-Novoselec, izvršna direktorica konzultantske kuće Razbor, koja je dobila posao izrade koprivničke strategije.

Tajnovitost kojom je gradska uprava tome pristupila mogla je pobuditi sumnju da se radi o poslu bez natječaja, međutim Vedrana Knežević, pročelnica za održivi razvoj i europske poslove, objašnjava kako se radi o projektu koji većim dijelom financira Europska unija te kako je provedena javna nabava prema njezinim pravilima.

- Radi se o projektu Campus, iz IPA prekograničnog programa Mađarska Hrvatska, u kojemu je sastavni dio projekta, uz izradu studije strateškog istraživanja edukacijskih potreba u visokom školstvu, i izrada razvojne strategije. Ponuda Razbora bila je najpovoljnija od pristiglih - kazala je ona.

‘Dobar izbor’

Objelodanila je kako je ugovor s konzultantskom kućom “težak” 140.000 kuna, od čega EU plaća 85 posto, a Grad koprivnica iz proračuna će izdvojiti tek 21.000 kuna.

Prema informacijama iz krugova dobro upoznatih s vođenjem europskih projekata, kuća Razbor izvrstan je izbor. Na njihovim internetskim stranicama, pak, može se pronaći obilje referenca u vezi sa strateškim planiranjem. Među njihove klijente, primjerice, ubraja se 15-tak hrvatskih gradova, desetak županija, brojna visoka učilišta te državne institucije i nevladine organizacije.

Prema hodogramu izrade strategije, koji smo dobili na uvid, prekjučerašnji sastanak jedan je od nekoliko na kojima će konzultanti snimiti stanje po sektorima, a potom će u rujnu dati svoj prijedlog strategije. Nakon komentara gradske uprave u listopadu se zgotovljuje konačni plan.

Potom će se u studenome uključiti i šira javnost, a na koncu bi do prosinca dokumment trebalo prihvatiti Gradsko vijeće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
bano
09:16 14.06.2014.

Da koprivnica je dobila od EU i novce za izgradnju kanalizacije u reckom polju a od svega ni love ni kanalizaacije