Predsjednički kandidati

Primorac prozvao Milanovića: Plaši građane, radi nemir! Postao je specijalac za rušenje poretka

Šibenik: Opći sabor HDZ-a
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
25.10.2024.
u 21:44

Ako radi za ruski interes ili neki drugi, potpuno je legitimno, ali neka to kaže javno - rekao je predsjednički kandidat Primorac

Predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac rekao je u petak da predsjednik Zoran Milanović postaje specijalac za rušenje ustavno-pravnog poretka Hrvatske i neka javno kaže za čije interese radi, dodavši kako Milanović ugrožava partnerstvo s NATO-om u trenutku najveće globalne krize. - Pozivam Milanovića da objasni zašto postaje specijalac za rušenje ustavno-pravnog poretka Hrvatske, izjavio je Primorac novinarima.

Ocijenio je da Milanović, umjesto da radi na stabilnosti Hrvatske, "izaziva naše prijatelje, radi nemir u društvu, ne dopušta ključnim ljudima da kažu istinu pa se postavlja pitanje za čiji interes Milanović to radi?" - Ako radi za ruski interes ili neki drugi, potpuno je legitimno, ali neka to kaže javno - rekao je predsjednički kandidat Primorac pa poručio kako mu on ni hrvatski građani ne mogu tolerirati neistine koje iznosi.

Podsjetio je kako je Milanović 2014., kao premijer, nakon napada ruske vojske na Krim, poslao deset policijskih službenika s obrazloženjem da ih šalje, kako bi pridonijeli miru i stabilnosti EU. A deset godina nakon toga, dodao je, za njega postaje strateški problem slanje dvojice časnika HV-a u Njemačku kako bi  Hrvatska ispunila svoju dužnost kao članica NATO-a.

VEZANI ČLANCI:

Primorac je istaknuo da nikada hrvatski vojnik nije niti će sudjelovati u ratnim operacijama u Ukrajini, i upitao kako predsjednik RH Milanović može lagati i plašiti građane u predizborne svrhe. Ocijenio je da takav čovjek ne može biti predsjednik Republike Hrvatske. - Kako se odnositi prema njegovim vulgarnim izjavama, kojima jednoga čelnika NATO saveza nazva običnim ćatom i ne podupire njegov dolazak u Hrvatsku? - upitao je Primorac.   

- Da je podupro dolazak generala Kundida na saborski Odbor za obranu i da su ljudi mogli čuti istinu, ne bi bilo razloga da dolazi jedan od najviših dužnosnika NATO-a kako bi hrvatski građani čuli istinu - poručio je Primorac. Smatra kako su neprihvatljivi Milanovićevo podizanje tenzija u hrvatskom društvu, polarizacija hrvatskih građana, omalovažavanje Hrvatske vojske, negiranje svega onoga što je istina da bi on pokušao kratkoročno profitirati u predizbornoj kampanji.

- Ja to, a vjerujem i hrvatski građani, najdublje osuđujemo. Niti u jednom trenutku neću dopustiti da takvo njegovo ponašanje dobije kontinuitet - rekao je Primorac pa naglasio kako je Milanović svojim potezom duboko ugrozio naše partnerstvo i savezništvo s NATO-om u trenutcima najvećih globalnih kriza nakon Drugoga svjetskog rata, kada je Hrvatska, ako ostane bez potpore svojih prijatelja iz NATO-a, "vunerabilna". 

VEZANI ČLANCI:

Ocijenio je da Milanovićeva retorička agresija pokazuje njegovu slabost te duboku emotivnu i drugu ugroženost. - On je potpuno svjestan činjenice da od veljače sljedeće godine neće više biti hrvatski predsjednik - rekao je Primorac i dodao kako sada koristi sve moguće mehanizme da bi strašio ljude i pokazao da je on navodno taj štit koji koči slanje hrvatskih vojnika na neka ratna područja.

Predsjednik bi, smatra Primorac, trebao biti ključna osoba koja ulijeva mir i sigurnost u Hrvatsku. Podsjetio je i kako je Milanović u Washingtonu potpisao rezoluciju o NSAT-u. Na pitanje novinara uvlačili li se Hrvatska u ratne operacije preko NSAT-a, odgovorio je da je nakon odgovora načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga potpuno jasno da se Hrvatska ne uvlači u ratne operacije.

>>Bliže se predsjednički izbori: Kako bi prošli kandidati da se danas glasa?>>

Šibenik: Opći sabor HDZ-a
1/3

Komentara 11

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
23:19 25.10.2024.

Dragan, iz Banja Luke, član partije od srednje škole, 1991. pobjegao u Ameriku, izbjegao vojnu obvezu kao muškarac i radnu obvezu kao liječnik, ušao u politiku preko Sanadera koji je kasnije višestruko osuđen za teški kriminal, 2009. sabotirao predsjedničkog kandidata HDZ-a jer se kandidirao kao neovisni kandidat, podržao Josipovića, izbačen iz HDZ-a...što radi SOA?

RA
Raptor
22:49 25.10.2024.

Primorac je ušao u prostor koji mu je nepoznat i trudi se govoriti o materji koju ne poznaje. Dobio je šalabahter od Premijera i mora izgovarati fraze koje su mu napisane. To je prihvatio činom prihvaćanja kandidature za Predsjednika Republike kao HDZ-ov kandidat. Premijer i vladajuća stranka svjesno prodaju suverenitet Hrvatske pozivajući briselskog birokratu da u Saboru sugerira zastupnicima kako gladati. To je nezabilježeno od samostalnosti Hrvatske. To je ravno izdaji.

LA
larala
22:47 25.10.2024.

Jel postoji itko normalan u HDZ-u? Ovo već prelazi granice zdravog razuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije