KC-KŽ županija

'Fejsbukovci' si dojavljuju mjesta gdje je policija i izbjegavaju kazne

Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
'Fejsbukovci' si dojavljuju mjesta gdje je policija i izbjegavaju kazne
02.05.2013.
u 10:00
Ako se kroz ovakve oblike informiranja poziva na oprez i poštivanje propisa, to je dobro za sigurnost u prometu - tvrdi glasnogovornik policije D. Laljek
Pogledaj originalni članak

Policija u BMW-u kruži po Lepavini i zaustavlja, Golf 4 na izlazu iz Virja prema Bjelovaru snima multanovom - laganini ljudi, Oprez! Ulaz u Koprivnicu iz smjera Varaždina - potopljena cesta. Dio je to samo od brojnih poruka koje korisnici facebooka ostavljaju na nedavno otvorenoj grupi \"Policija zaustavlja - Koprivničko križevačka županija\". U samo mjesec dana grupa je skupila već 1500 fanova i svaki dan taj broj se povećava.

Topla voda

No, tko god ju je otvorio, nije izmislio toplu vodu. Takvih grupa na facebooku ima jako puno, ali odnose se na područje drugih hrvatskih gradova i županija.

- Kada idem na cestu, bacim oko na grupu i mogu reći da sam već nekoliko puta izbjegao neželjene situacije. Nezaposlen sam i nemam novca za plaćanje kazni - kazao je jedan od fanova grupe, protiv koje koprivničko-križevačka policija nema ništa protiv jer se njome ne krše zakonski propisi.

- Policiji nije cilj kažnjavanje građana, već poboljšanje stanja sigurnosti cestovnog prometa kroz smanjenje stradavanja i manjeg broja prometnih nesreća, a u našem djelovanju posebice inzistiramo na svim oblicima prevencije i proaktivnog postupanja. Ako se kroz ovakve oblike informiranja građane poziva na oprez u prometu i poštivanje prometnih propisa, to je dobro za opću sigurnost u prometu - istaknuo je glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek.

Težište na prevenciji

Dodao je da kroz razne oblike odnosa s javnošću građanima i sami nude informacije od značaja za sigurnost, s težištem na prevenciji.

- Primjerice, na našoj internetskoj stranici građani svakodnevno mogu pratiti tjedne rasporede nadzora brzina na ugroženim dionicama, a u rubrici \'savjeti\' mogu se upoznati s nizom savjeta za sigurno prometovanje raznih sudionika u pometu - završio je Laljek.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.