demanti

HDZ demantira: Nismo ljude brisali iz stranke preko noći

Foto: 'Filip Brala/PIXSELL'
HDZ demantira: Nismo ljude brisali iz stranke preko noći
25.02.2012.
u 13:32
"Nitko od spomenutih nije izbrisan iz stranke već su kao ministri i zastupnici ili po funkciji bili članovi središnjih tijela, a sukladno Statutu HDZ-a", tvrde u HDZ-u.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska demokratska zajednica u subotu je Večernjem listu uputila demanti na članak pod naslovom "Kosor preko noći briše nepodobne iz vodstva stranke", objavljen istog dana. Kako navode u HDZ-u, nitko od u članku spomenutih nije izbrisan iz stranke.

"U Večernjem listu 25. veljače 2012. godine objavljen je članak pod naslovom "Kosor preko noći briše nepodobne iz vodstva stranke". Kako članak neutemeljenim spekulacijama i potpunim lažima grubo manipulira javnošću i nanosi veliku štetu Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a zbog objektivnog i istinitog informiranja hrvatske javnosti molimo Vas da u idućem broju i s istom važnošću objavite sljedeći demanti.

Hrvatska demokratska zajednica demantira laži navedene u tekstu, poput onih da su neki članova "izbrisani preko noći". Nitko od spomenutih nije izbrisan iz stranke već su kao ministri i zastupnici ili po funkciji bili članovi središnjih tijela, a sukladno Statutu HDZ-a.

Prestankom obnašanja ministarskih ili dužnosti saborskih zastupnika ili predsjednika Sabora prestalo je njihovo djelovanje u središnjim tijelima stranke, a ne nečijom voljom kao što se tvrdi u tekstu, niti je to učinjeno voljom predsjednice stranke. Nitko osim Statuta nije i ne može biti "odvjetnik" niti postupati suprotno važećem statutu.

Iz svega razvidno je kako je članak utemeljen na neistinama, nepoznavanju Statuta HDZ-a te kako nitko od spomenutih članova HDZ-a nije "nestao ili izbrisan" iz HDZ-a već su prestankom djelovanja obnašanja zastupničkih ili nekih drugih dužnosti sukladno Statutu prestala i njihova djelovanja u spomenutim tijelima, što je u izjavi rekao i glavni tajnik Branko Bačić. Najoštrije odbacujemo laži i izmišljotine i takve konstrukcije smatramo zlonamjernima", navodi se u HDZ-ovu demantiju.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 65

LE
leonica
19:33 25.02.2012.

neznam čemu laže jadranka i dalje i što si je umislila da je ona, neka se pakira i pozdravi sa svojom titulom predsjednice koju misli da će dobiti

LA
lanica
13:58 25.02.2012.

tako je, sukladno statutu HDZ-a, međutim naši novinari ne znaju čitati statut, pa onda izmišljaju i stvaraju lakrdiju od izbora kako bi digli rejting svom mediju

GE
Georgij
22:51 25.02.2012.

za kukuriku koaliciju je najbolje da ostane jadranka i šeks jer onda sigurno dobivaju slijedeće izbore