natrag u fotelju

Hoće li Berlusconi biti premijerski kandidat?

Foto: Reuters/PIXSELL
Hoće li Berlusconi biti premijerski kandidat?
29.08.2012.
u 17:40
Na portalima talijanskih glasila najavljivan je dogovor odvjetnika o brakorazvodnoj parnici Silvija Berlusconija i Veronice Lario
Pogledaj originalni članak

Bivši premijer Silvio Berlusconi vjerojatno će se ponovno kandidirati na čelu svoje stranke za novog predsjednika vlade na izborima u proljeće 2013. godine. Hoće li ili ne biti premijerski kandidat, pitanje je koje si postavljaju talijanska glasila, ali i sam Berlusconi. Danas su objavljene dvije nove (stare) informacije. Prvo, Berlusconi se slaže s promjenom izbornog zakona jer je sadašnji, koji je donijela njegova parlamentarna većina, i njegov autor Roberto Calderoli, predstavnik Sjeverne lige, nazvao „svinjarijom“.

– Taj zakon možemo promijeniti, ali želimo prijevremene parlamentarne izbore već u studenome – priopćio je Berlusconi iz svoje vile na Sardiniji gdje pokušava smršavjeti osam kilograma kako bi se osvježen i boljeg izgleda pojavio u javnosti u rujnu, krajem kojeg će proslaviti svoj 76. rođendan. Drugo je pitanje Berlusconijev privatni život, koji je uvijek punio stranice i ne samo žute štampe. Danas je kao udarna vijest na portalima talijanskih glasila najavljivan dogovor odvjetnika o brakorazvodnoj parnici Silvija Berlusconija i Veronice Lario, ali, kako to uglavnom biva, tresla se brda, rodio se miš, stiglo je priopćenje da se „proces nastavlja“, ali u „civiliziranom obliku“. Dakle, nema „niskih udaraca“ ili ih neće biti u daljnjem tijeku procesa podjele Berlusconijeva bogatstva.

„Odnosi su civilizirani, ali proces sudske rastave nastavlja se i nije potpisan nikakav sporazum“, objavili su danas u zajedničkom priopćenju Maria Cristina Morelli, odvjetnica Veronice Lario, i Nicolò Ghedini, odvjetnik Silvija Berlusconija.

“Posljednjih mjeseci objavljene su u novinama informacije o bračnom paru Berlusconi koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću”, piše u zajedničkom priopćenju odvjetnika u kojem se stalno naglašava da još nije potpisan nikakav sporazum. Glede informacija o tome da su Silvio i Veronica ponovno zajedno, u priopćenju se ističe da su zajedno s njihovo troje djece samo nekoliko puta ručali, kako to doliči civiliziranim ljudima, i ta druženja nisu održana u Berlusconijevoj vili u Arcoreu, koju “gospođa Bartolini (pravo prezime Veronice Lario op. a.) već godinama ne posjećuje”. Miriam Raffaella Bartolini, što je pravo ime Veronice Lario, koja je u srpnju proslavila svoj 56. rođendan, “od rujna 2010. godine ne živi u vili Belvedere u mjestu Macherio”, također piše u priopćenju.

Pisalo se da je ona nastavila živjeti u toj vili i nakon što je polovicom 2009. godine pokrenut postupak rastave braka. Odvjetnica Maria Cristina Morelli savjetovala je svojoj štićenici da napusti vilu Macherio u kojoj je živjela. Veronica Lario to je učinila u rujnu 2010. kada se preselila u depandansu luksuznog hotela u Monzi, u Hotelu de la Ville, a zatim u stan u Milanu. Veronica Lario od Berlusconija je tražila 43 milijuna eura, a on joj je nudio sedam milijuna eura godišnje te još 300.000 eura mjesečno uz mogućnost doživotnog korištenja vile Belvedere, u kojoj je živjela 20 godina sa svoje (i njegovo) troje djece, Barbarom (28), Eleonorom (26) i Luigijem (24). Njih petoro upravo su u vili u mjestu Macherio nekoliko puta ručali zajedno, što je, prema nekim glasilima, značilo rješavanje brakorazvodne parnice. Proteklih dana neke su agencije odmah prenijele izjavu starlete Sabine Began (rođena 1974. u Njemačkoj kao Sabina Beganović, bosanskohercegovačkog podrijetla, koja si je skratila prezime) da je zatrudnjela s Berlusconijem.

Točnije, Began je izjavila da je trudna, a onda ju je novinar talijanskog lista „Il Fatto Quotidiano“ pitao je li Berlusconi otac (s obzirom na to da je Began govorila kako je odlazila na njegove zabave), na što je ona odgovorila da je samo s njime bila (pretpostavlja se da je mislila na to da je samo s njim imala seksualne odnose). Berlusconijev odvjetnik Ghedini odmah je priopćio da ono što govori Began nema veze sa stvarnošću i kako su to ljetne novinarske priče. Nije prošlo ni nekoliko sati od Ghedinijeva priopćenja, a Began je obznanila da je upravo prošle noći spontano pobacila. Ne zna se jesu li sve agencije koje su napisale senzacionalnu vijest o tome da Began s Berlusconijem očekuje dijete zatim obznanile i kako je, očito, ona sve izmislila, ali ovdje prenosimo i tu ljetnu priču, koja, nažalost, neće biti posljednja o kontroverznom tajkunu koji je ušao u talijansku politiku obećavši čuda, a iza sebe ostavljajući samo štete. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar nekakav
nekakav
17:45 29.08.2012.

silvio, cijela europa je za tebe. ona koja misli. ti si faca, i mi te trebamo. tko treba merkelicu, i njene priležnike, defektne engleske kraljeviće..? baš će lijepo biti gledati rezultate, kolko talijani vole svojeg silvija. jest, zamjeraju mu puno toga, al isto tako znaju da u italiji njemu nema doraslog!

Avatar wratnik
wratnik
19:16 29.08.2012.

Italija treba svojeg bunga bunga natrag.

TO
Toni50
21:44 29.08.2012.

29.08.2012. u 17:45h nekakav je napisao/la: silvio, cijela europa je za tebe. ona koja misli. Protiv tebe su samo zavidnici i jadnici ...