PRAVA ZIMA

Pogledajte što ubrzo stiže u Hrvatsku: 'Ledeni val nam je pred vratima'

Foto: wxcharts.com
1/3
18.10.2024.
u 18:07

Dok će većina Hrvatske doživjeti značajan pad temperature, u planinskim krajevima i na sjeveru zemlje mogući su prvi ozbiljniji snježni nanosi.

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), Hrvatsku u narednim danima očekuje promjenjivo vrijeme, slično kao i danas. No, nešto veće promjene osjetit ćemo već pred kraj listopada. U nadolazećim danima, temperature će se postupno mijenjati, dok će različiti dijelovi zemlje osjetiti specifične vremenske prilike, od kiše i vjetra do povremenih sunčanih razdoblja.

Ali, prema prognozama na aplikaciji wxcharts.com i informacijama s popularne stranice “Pogled na klimu i njene promjene by Dino Dundić”, Hrvatsku krajem listopada čeka iznenadni nalet Polar Vortexa, koji bi mogao donijeti pravo zimsko vrijeme s temperaturama koje će pasti ispod prosjeka.

Hrvatskoj će sutrašnji dan donijeti kišu, osobito u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, dok će se u nedjelju vremenski uvjeti stabilizirati, uz sunčana razdoblja i nešto niže temperature, posebno ujutro. Juga će postupno slabiti, a u nedjelju se očekuje buđenje bure na sjeveru.

Foto: wxcharts.com

Iako će početak tjedna donijeti stabilnije i sunčanije dane, prognoze za kraj listopada i početak studenog upućuju na naglu promjenu vremena. Dino Dundić, meteorolog hobist, upozorava da će Hrvatsku pogoditi nalet Polar Vortexa, koji će sniziti temperature ispod prosjeka. Prema njegovim modelima, očekuju se hladni dani s mogućnošću temperatura ispod nule. Ovaj nagli pad temperature donijet će prve prave zimske uvjete, osobito u kontinentalnom dijelu zemlje.

Dok će većina Hrvatske doživjeti značajan pad temperature, u planinskim krajevima i na sjeveru zemlje mogući su prvi ozbiljniji snježni nanosi. Na Jadranu, iako će temperature ostati nešto blaže, ne isključuje se pojava bure koja će dodatno pojačati osjećaj hladnoće.

Komentara 8

OT
otrovnijezik
18:38 18.10.2024.

Jooooj ljudi što ćemo sada? Spašavaj se tko može. Sa zimom nam stiže hladnoća i snijeg. Sjeća li se itko od vas snijega 1. svibnja ili kada je Drava zaledila pa su s konjima i kolima mogli prijeći preko nje? Ima li još netko toliko star ili je ovo globalno zatopljenje sve nas starce pobilo?

Avatar Idler 3
Idler 3
18:54 18.10.2024.

Studeni je i dobil ime po - studeni 😊

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
18:17 18.10.2024.

X puta sam pisao, da je svaka najavljena prognoza za viš od 4 dana, najobičnija besmislica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije