Ispitno ročište

Isti dan na sud u Karlovcu pozvali obje 'zaraćene' romske obitelji

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Isti dan na sud u Karlovcu pozvali obje 'zaraćene' romske obitelji
10.11.2010.
u 18:20
Izgreda nije bilo, ali prepucavanja jest. Osam svjedoka dalo je iskaze o tragičnim događanjima u krvavom obračunu u Karlovcu
Pogledaj originalni članak

U Županijskom sudu u Karlovcu održano je ispitno ročište na kojem se, u svojstvu svjedoka, pojavilo osam pripadnika romskih obitelji Velić i Udorović. Iz svima potpuno nerazumljivih razloga obje obitelji pozvane su na saslušanje istoga dana, jedni u devet, a drugi u deset sati. Zbog mogućih sukoba u zgradi suda i ispred nje angažiran je već broj pravosudnih policajaca i temeljne policije.

Tko su svjedoci?
Kao svjedoci svoj iskaz dali su najprije Frane Velić i Draga Jurković iz obitelji Velićevih, a zatim Nenad Bugarinović, Marijan Udorović, Nikola Dabić, Zlatko Vukelja, Predrag Udorović i Mate Hudorović s druge strane.
Cijelo prijepodne ispred suda su u automobilima i kamionima sjedili drugi, na sud nepozvani pripadnici "zaraćenih" obitelji. Nevoljko su izlazili pred objektive fotoaparata, ali su za posljednje krvave obračune u prolazu okrivljavali drugu stranu.


Međusobne optužbe
– Ma to nisu ljudi, to su životinje, s njima se ne može razgovarati. Pa i sada kad odlazimo u Zagreb ili negdje na sajam prate nas s po dva ili tri auta i provociraju. Pa oni imaju socijalnu pomoć, a voze se u BMW-u. Čuli smo da je policija u njihovoj kući našla 500.000 kuna – kazivali su ogorčeni pripadnici "klana" Udorovićevih.
S druge strane je progovorila u pucnjavi teško ozlijeđena Draga Jurković.
– Voda mi je došla do grla. Dosta mi je svega, pa ni kuću nisam otplatila – govorila je nakon svjedočenja.
Na kraju, saslušanje koje je obavljeno u Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu prošlo je bez izgreda. Odvjetnici nisu željeli davati informacije o tijeku istrage. Slučaj je komentirala samo Đurđa Lipošćak, odvjetnica ranjene Drage Jurković.
– Gospođa Jurković dala je svoj iskaz, a mogu iskazati samo žaljenje što je poziv primila kao svjedok, a ne kao oštećena. Nadam se da će se to u daljnjem tijeku ispraviti – zaključila je Đ. Lipošćak.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
ronin
10:58 11.11.2010.

zakon cigana...