KUMSKI BIZNIS Ministar i nogometni golman pod isti krov

Jandroković i Butina zajedno grade kuću

29.03.2009.
u 23:50
Pogledaj originalni članak

U Ulicu Ružičnjak, nekoliko kuća dalje od zgrade u kojoj od konca prošle godine živi predsjednik Sabora Luka Bebić, do konca ove godine trebao bi se doseliti ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Za razliku od Bebića koji je kupio stan u postojećoj novogradnji, Jandroković, zajedno s nogometnim golmanom Tomislavom Butinom, u vlastitoj režiji gradi kuću u kojoj će biti i njegov stan. Supruge su im vjenčane kume, pa je Butina, kao čovjek iz bliskoga kruga upućen u to da Jandrokovićevi sve teže podnose razdvojenost, ponudio ministru da zajedno kupe zemljište i sagrade kuću za svoje obitelji.

Upisao u karticu
Suvlasništvo nad zemljištem ministar je 21. siječnja 2009. upisao i u imovinsku karticu. Iz nje se vidi da su on i supruga Sonja vlasnici 2/6 zemljišta velikog 643 kvadrata, koje su kupili s dva kredita u ukupnom iznosu od 126.000 eura. Zajednički je objekt već počeo rasti.

Stan od 150 kvadrata pripast će obitelji Jandroković, a ostatak objekta obitelji Butina. Jandroković, inače, preko tjedna živi u državnom stanu u Zagrebu, a sa suprugom i troje djece koji žive u Bjelovaru vidi se vikendom, kad dopusti njegov raspored.

– Kupio sam zemljište, no to je bilo preveliko za moju obitelj. Kako smo dvostruki kumovi već valjda 10 godina, ponudio sam svome prijatelju trećinu, on je ponudu prihvatio i dalje radimo zajedno – kazao je Butina.

Glasnogovornik MVP-a Mario Dragun kaže da je ministrov ritam takav da mu pati obiteljski život, te da su se prošle subote vraćali automobilom s ministarskog sastanka u Češkoj jer je Jandroković zaključio da će mu zrakoplovom trebati 2,5 sata više, pa neće biti dovoljno s obitelji. 
Ne zna se cijena

Kuća na Ružičnjaku trebala bi biti završena potkraj godine, a koliko će stajati još se ne zna. Osim kredita koji su ministar i njegova supruga, inače liječnica u bjelovarskoj bolnici s plaćom od oko 8.000 kuna, podigli na račun stambene štednje, Jandroković će, bude li potrebno, prodati udjele u obiteljskoj tvrtki Beming. U njoj ima 54,67 posto udjela nominalne vrijednosti 530.000 kuna.

Ove je godine dobio 40.000 kuna dividende. Plaća mu je 21.100 kuna. Vlasnik je obiteljske kuće od 200 kvadrata u Bjelovaru vrijedne oko 100.000 eura. Vozi “ford” iz 2007. vrijedan oko 185.000 kuna.

Pogledajte na vecernji.hr