Lokalni izbori

Kerum i dalje bez troškova za kampanju

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Kerum i dalje bez troškova za kampanju
29.05.2017.
u 14:32
Svi sudionici drugog kruga lokalnih izbora morali su zaključno do 27. svibnja nadležnom izbornom povjerenstvu dostaviti izvješća o donacijama, troškovima i cijeni
Pogledaj originalni članak

Željko Kerum, kandidat za gradonačelnika Splita, nije imao ikakvih troškova za kampanju, proizilazi iz izvješća što ga je, poštujući zakonsku obvezu, javno objavio na stranicama svoje Hrvatske građanske stranke.

U izvješću, koje obuhvaća razdoblje od 13. do 26. svibnja, Kerum nije iskazao troškove za izbornu promidžbu. U istom je, pak, razdoblju dobio 10 tisuća kuna donacija od samo jednog donatora – Prokuratora i to za marketinške usluge.

Svi sudionici drugog kruga lokalnih izbora morali su zaključno do 27. svibnja nadležnom izbornom povjerenstvu dostaviti izvješća o donacijama, troškovima i cijeni, odnosno popustima za medijsko oglašavanje, a ista izvješća moraju noćas do ponoći javno objaviti.

Kerumov protukandidat, HDZ-ov Andro Krstulović Opara izvijestio je da je od 16. ožujka do 27. svibnja na promidžbu potrošio 371.500 kuna, a od donatora dobio 172.500 kuna.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba, Milan Bandić izvijestio je da je za kampanju, od 6. do 27. svibnja potrošio 208.500 kuna, a donacijama sakupio 207. 900 kuna, najizdašniji donator bila mu je njegova Stranka rada i solidarnosti.

Bandićevu konkurenticu, Anku Mrak Taritaš (HNS/SDP) kampanja je, od 2. studenoga prošle do 26. svibnja ove godine, stajala 348.000 kuna, u istom je razdoblju donacijama osigurala 342.000 kuna.

LEGENDARNA ZNANSTVENICA

Osmislila je proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a živjela je skromno i samozatajno

Posljednje godine života provela je u koprivničkom domu umirovljenika, a skromno i samozatajno, kako je živjela, tako nas je i napustila u ljeto 2008. godine, u 89. godini života. Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
00:14 30.05.2017.

šerif ne polaže nikome račune, šerif ne prihvaća ničije zakone on je gazda sam sebi i nema on kome polagati račune jer šta je koga briga koliko će on trošiti, kako u casinu, tako i u kampanji