Uvođenje reda

Kraj srpskim paralelnim institucijama na sjeveru Kosova?

Foto: Reuters/PIXSELL
Kraj srpskim paralelnim institucijama na sjeveru Kosova?
09.05.2012.
u 11:38
Mislim da nije dobro ni za Srbiju što se upliće u poslove Kosova, izjavio je ministar pravosuđa Kosova Hajredin Kuçi
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD – Zamjenik premijera i ministar pravosuđa Kosova Hajredin Kuçi ocijenio je da Srbija na Kosovu više ne može imati svoje institucije jer samo kosovske institucije mogu biti legalne, a komentirajući najave srbijanskih političara kako će Srbija sačuvati svoje institucije, podsjeća da Vlada Kosova ravnopravno tretira svoje građane i stoga samo institucije "naroda i narodnosti koji žive na Kosovu trebaju biti javne i službene", javlja agencija Beta.

– Sve druge institucije služe za kampanju i ne prinose snižavanju napetosti u međuetničkim odnosima, nego naprotiv. Mislim da nije dobro ni za Srbiju što se upliće u poslove Kosova. Isto tako, nije dobro ni za srpsku zajednicu koja živi ovdje da joj netko pruža nekakve iluzije – rekao je Kuçi dodajući da je "vrijeme paralelnog sustava prošlo i sada je vrijeme demokracije i suradnje". Kuçi ocjenjuje da nedjeljni lokalni izbori na sjeveru Kosova nemaju nikakav politički učinak i to je stav "Vlade Srbije, Vlade Kosova i međunarodne zajednice".

– Nije nam cilj tamo reagirati policijom. Trebamo stvoriti ozračje u kojemu će na sjeveru Kosova, na tom području naše države, naša vlada u suradnji s međunarodnom zajednicom organizirati slobodne izbore i nakon toga će te legitimne i legalne institucije predstavljati građane – rekao je Kuçi.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

OB
-obrisani-
11:54 09.05.2012.

O da,da samo se vi nadajte!!! Uredništvo VL-a munjevitom brzinom ima pogled u budućnost zar ne? Kada su Srbi u pitanju verovatno ima uvid u isključivo crnu budućnost!!! E pa gospodo VL-ovci kako bi Šojić rekao "Neće da može"!!!.

BG
BG
12:28 09.05.2012.

da,slazem se sa tobom. Tamo je bukvalno vec sve spremno za rokanje. zato oni i placu samo i ne diraju nista,znaju da tamo ljudi ne fermaju ni Beograd ni Pristinu,vec su spremni za okrsaje po svaku cenu)) Zabavno je sve ovo.

OB
-obrisani-
14:46 09.05.2012.

Naravno da nije dobro za srbe, Kosovo je demokratska država i moraju se obratiti Prištini za svoje probleme.