HRVATSKA POLICIJA

Kriminalistička obrada kreće prema naručiteljima

02.11.2008.
u 19:56
Pogledaj originalni članak

Kriminalistička obrada izvršitelja ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića dovršena je, ali nastavlja se ona prema naručiteljima – izjavila je danas Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PUZ-a. Akcije koje policija poduzima kako bi pronašla naručitelja nije mogla komentirati, ali potvrdila je da su predmeti pronađeni tijekom kriminalističke obrade i pretraživanja stanova izvršitelja, koji bi mogli dovesti do naručitelja, poslani na dalje vještačenje.

Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac izvijestio je o nekim detaljima oko Milovanovića. Milovanović je 1994. bio optužen za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na području Baranje i za njim je raspisana međunarodna tjeralica jer je nedostupan hrvatskom pravosuđu, koje ga još uvijek traži za to kazneno djelo. Bio je optužen i za oružanu pobunu, no zajedno s ostalim optuženima je aboliran.

Poznat je i po tome što je činio niz kriminalnih radnji tijekom okupacije Baranje, a nakon završenog procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja pobjegao je, kazao je Rožac. Na upit kako je moguće da se optuženik za ratni zločin za kojim je raspisana tjeralica slobodno šetao Zagrebom, Rožac nije imao komentara. (Ma. V. )

Pogledajte na vecernji.hr