Istraga Odbora

Linića ispituju u Saboru: Tko ga je i zašto pratio?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Linića ispituju u Saboru: Tko ga je i zašto pratio?
05.06.2014.
u 09:01
Oko 14 sati Odbor bi trebao početi istraživati Linićeve navode, a jučer su kazali da će ga danas pozvati da pred njima iznese i objasni optužbe protiv policije, a vezano uz praćenje iza kojeg stoji, po njegovim riječima, premijer Milanović.
Pogledaj originalni članak

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas bi trebao ispitati bivšeg ministra financija Slavka Linića u vezi njegovih navoda da su ga pratili po nalogu premijera Zorana Milanovića.

Linić je jučer kazao da ga nije iznenadilo izvješće predsjednika Ive Josipovića u kojem je stajalo da ga nije pratila Sigurnosno-obavještajna služba jer "nikada nije ni rekao" da ga je ta služba obrađivala.   – Ja ipak moram odabrati koja ću imena navesti, jer ako se već ja svađam s policijom, ne trebaju ostali ljudi imati problema  – rekao je Linić te je dodao da će tražiti izvješće saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost "s obzirom na rad policije".

Oko 14 sati Odbor bi trebao početi istraživati Linićeve navode, a jučer su kazali da će ga danas pozvati da pred njima iznese i objasni optužbe protiv policije, a vezano uz praćenje iza kojeg stoji, po njegovim riječima, premijer Milanović. Linićevo obraćanje Odboru bit će zatvoreno za javnost. Članovi Odbora će u ponedjeljak krenuti u neposredni nadzor službi. – Cijeli odbor obavit će u nadzor, a zatim ćemo ići po svim tim sastavnicama sigurnosno-obavještajnog sustava koje bi mogle imati neka saznanja da se potvrde ili otklone sumnje koje su iznesene – objasnio je predsjednik Odbora Miroslav Tuđman.

>>Sve će ih ispitati: I Linića i Krešu Milanovića i Sinišu Petrovića...

>>Otkrivamo što su SDP-ovci govorili na sjednici Predsjedništva

>>Linić: Izvješće me nije iznenadilo. Nikad nisam rekao da me pratila SOA

>>Saborski Odbor kreće u nadzor MUP-a i tajnih službi. Linić prvi na razgovoru!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

PI
pixiee
09:33 05.06.2014.

kad će prijevremeni izbori? do kad će glavna tema biti unutarstranačka situacija sdp-a? do kad će nam država propadati, narod biti gladan? Definitivno je jedino rješenje promjena vlasti!

19
1995josip
09:43 05.06.2014.

Treba sve optužbe detaljno ispitati i Linićeve i Milanovićeve ! Neka pozdrave kumu Marinu koja im je pripremila apartmane u poznatom odmaralištu za političare kriminalce i lažove u Remetincu ! Dosta je više bilo prepucavanja SDP političara , tko je više ukrao , neka USKOK i DORH odrade svoj dio posla .

Avatar mlijeko
mlijeko
09:29 05.06.2014.

Gospodin Linić nije želio dati izjavu policiji u svezi svojih navoda iznešenih na tiskovnoj. Gospin Linić kaže da nije spominjao tajne službe kada je otkriveno da ga nisu prisluškivali. Naknadna pamet Linića ....