STRAVA U ANKARI

Među poginulima u napadu terorista i inženjerka: Išla je po cvijeće koje je joj je suprug poslao za rođendan

Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS
CCTV video shows armed attackers approaching entrance of Turkish aviation company HQ
Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS
CCTV shows gunman inside Turkish state aviation company HQ
Foto: Stringer/REUTERS
Ambulances line up at the entrance of the headquarters of Turkey's aviation company TUSAS in Ankara
Foto: IHA/REUTERS
Smoke rises from the headquarters of Turkey's aviation company TUSAS in Ankara
Autori vecernji.hr, Hina
24.10.2024.
u 10:39
Turska je nakon terorističkog napada u Ankari projektilima gađala lokacije povezane s kurdskom militantnom skupinom Radničkom strankom Kurdistana (PKK) u sjevernom Iraku i sjevernoj Siriji, objavilo je tursko Ministarstvo obrane
Pogledaj originalni članak

Ukupno pet osoba ubijeno je u terorističkom napadu koji se dogodio jučer u Ankari, glavnom gradu Turske, a najmanje 22 osobe su ranjene, od kojih dvojica teško. Njih su napala dvojica terorista, doznalo se kasnije od turskih vlasti, od kojih je jedna bila i žena, a oboje us bili neutralizirani. 

Međutim, među petero ubijenih je također jedna žena  - 37-godišnja inženjerka strojarstva Zahide Güçlü, koja je poginula pri izlasku iz zgrade. Uz nju je ubijen i taksist Murat Arslan, kao i kolege u kontroli kvalitete Cengiz Coşkun, zaposlenik Hasan Hüseyin Cambaz i sigurnosni službenik Atakan Şahin Erdoğan. 

CNN Turk navodi kako je dvojac ušao u taksi u Kahramankazanu, gdje su ubili taksista Arslana, a njegovo tijelo stavili u prtljažnik prije nego što su stigli ispred postrojenja turske zrakoplovne industrije (TAI). Na snimci koja je isplivala jasno se vidi kako su teroristi ispred zgrade izašli iz taksija, a potom i zapucali na zaposlenike. Doznalo se kako je 37-godišnja inženjerka taman izašla ispred zgrade postrojenja jer je otišla po cvijeće koje joj je suprug poslao za rođendan kada je došlo do napada. Ona je, zajedno s još četvero njih, poginula na mjestu. 

Inače, Turska je nakon terorističkog napada u Ankari projektilima gađala lokacije povezane s kurdskom militantnom skupinom Radničkom strankom Kurdistana (PKK) u sjevernom Iraku i sjevernoj Siriji, objavilo je tursko Ministarstvo obrane. "Provedena je zračna operacija protiv terorističkih ciljeva na sjeveru Iraka i Sirije, te su uspješno su uništena ukupno 32 teroristička cilja", navodi se u priopćenju ministarstva, dodajući da se operacije nastavljaju.

POVEZANI ČLANCI:

Počinitelji napada u Ankari su vrlo vjerojatno pripadnici PKK, zabranjene u Turskoj, rekao je ranije ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya, prenosi Reuters. PKK se nekoliko desetljeća bori protiv turskih vlasti, a terorističkom organizacijom proglasili su ga i Sjedinjene Države i Europska unija. TUSAS je najveći turski proizvođač zrakoplova i helikoptera, između ostalog i prvog turskog borbenog zrakoplova KAAN. Vlasnici su vlada i turska zaklada oružanih snaga, a zapošljava više od deset tisuća ljudi. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.