tri pitanja

Miro Bulj: Za neke zastupnike ne znam ni kako izgledaju

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Miro Bulj dao je izjavu medijima
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Miro Bulj
18.07.2021.
u 08:38
Saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj odgovara na tri pitanja
Pogledaj originalni članak

1. Opet ste najaktivniji saborski zastupnik. U proteklih godinu dana za riječ ste se javili čak 1006 puta, u proceduru ste uputili i sedam zakona i zakonskih izmjena te predložili oko 400 amandmana. No, vladajući su ih mahom odbijali. Ljuti li vas to?

U ovom mandatu predsjednik Sabora moje zakonske inicijative još nije stavio na plenarnu raspravu, a moji su amandmani uglavnom odbijeni. Samo ih je malo djelomično prihvaćeno. Vladajući ne žele prihvaćati moje amandmane, ali se događa da određeni broj njih naknadno predlože kao svoje amandmane pa to onda prođe. To nikako nije u redu, ali mi je ipak najbitnije da ono što je dobro i u korist naroda ipak bude usvojeno.

2. Ima i zastupnika koji su se za riječ javili samo triput ili jedanput, a Vinko Zulim iz HDZ-a nije ni zucnuo. Što biste poručili tim očito lijenim i ne baš previše zainteresiranim zastupnicima?

Narod me birao preferencijskim glasovima i zato imam obvezu obilaziti birače, slušati ih i ono što oni traže govoriti u Saboru. I kada bi svi zastupnici u Sabor dolazili samo prema broju preferencijskih glasova onda bi ovakvi primjeri bili rijetki. Pa bilo je slučajeva da u četiri godine mandata u Saboru neke zastupnike vidim samo jedanput. Ne bih znao ni kako izgledaju. Kada bih ih vidio mislio sam da su djelatnici neke saborske službe, a ne zastupnici. Ovim zastupnicima koji nisu dolazili i javljali se za riječ nemam baš što reći, ali bi zato narod trebao na to reagirati. Narod me plaća da radim i u Sinju i u Zagrebu, pa ne mogu onda doći u Sabor i šutjeti tamo kao mumija. Kada se čovjek uhvati ovog posla, politike, onda mora raditi ozbiljno. Meni su 24 sata malo za ovaj posao. I stalno mislim da sam napravio malo. Nisu za ovaj posao dovoljni odijelo i kravata već trebaju volja i trud. Osjećam veliku odgovornost prema ovom poslu i dok me narod bira moja je obveza raditi sto posto. Jer ono što narod ne može reći javno, ja moram reći u njegovo ime.

3. Bi li vas gradonačelnička funkcija ipak mogla omesti da i iduće godine ponesete titulu najaktivnijeg zastupnika?

Nema sad plakanja, na meni je da riješim sve ono čega sam se prihvatio. Znači, bit ću i dalje vidljiv u Saboru. Trudit ću se da i dalje budem aktivan saborski zastupnik i pozivam sve zastupnike da se i oni potrude.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

KL
Klarica
09:08 18.07.2021.

Bože oslobodi nas kuge, gladi i na svakom portalu prisutnosti Mire Bulja.

DU
Deleted user
09:25 18.07.2021.

Čovjek koji je sredio ptsp i to dobro sada već godinama naplaćuje, sada može biti i saborski zastupnik i gradonačelnik. U prevodu luđak vodi grad Sinj i sjedi u Saboru.

ST
strahimir
11:26 18.07.2021.

Sigurno da ih ne zna jer im nije šivao gaće, ali zna dobro narikače jer im je on predvodnica narikača