Vjetar u leđa

Mlada kozmetičarka kupit će novi uređaj za njegu lica i tijela

Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
Mlada kozmetičarka kupit će novi uređaj za njegu lica i tijela
24.04.2013.
u 16:18
Poduzetnici mogu dobiti novac ako zapošljavaju i ako imaju proizvodnju, a za razvoj njihovih biznisa Grad je osigurao 100.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Kad sam 1999. godine otvarala obrt, nije bilo mogućnosti dobiti ovakvu dotaciju. Suprug i ja smo sve uložili u taj posao, a danas je mladima mnogo lakše i to je za svaku pohvalu – kaže Nina Domišljanović.

 Veterina, kozmetika...

 Vlasnica je Veterinarske prakse za male životinje Pet plus iz Karlovca.

 Grad joj je dodijelio 14.000 kuna za nabavku analizatora krvi koji će unaprijediti poslovanje njezine ambulante, posebice za potrebe kirurških zahvata. Zajedno s još dvanaestoro poduzetnica prijavila se na natječaj za dodjelu potpora ženama poduzetnicima.

Grad je u sklopu toga podijelio 100.000 kuna, a isti iznos je raspodijelio i na petoro obrta i tvrtki koje su se prijavile na natječaj za potporu mladim poduzetnicima. Svi su oni u gradskoj upravi potpisali s Gradom ugovore, u nazočnosti dogradonačelnice Marine Kolaković.

 Pokrivaju do 75 posto

 Devetnaestogodišnja Glorija Jagetić prije šest mjeseci je otvorila obrt za uljepšavanje i njegu tijela Glory, a 30.000 kuna koje je dobila iskoristit će za nabavku posebnog uređaja za njegu lica i tijela.

 – Super mi ide posao, već imam puno mušterija i nisam u minusu – kaže G. Jagetić.

 Natječaj za mlade poduzetnike namijenjen je poduzetnicima-početnicima do 30 godina starosti. Grad financira do 75 posto ulaganja, dok ostatak mora pokriti poduzetnik, a isto vrijedi i za žene poduzetnice.

Prednost su imali oni koji posluju više od tri godine, imaju više zaposlenih, vlastitim sredstvima financiraju više od polovice ulaganja, bave se proizvodnjom, a bitna je i procjena hoće li dodatno zapošljavati. Marijo Matešić, suvlasnik obrta za geodetske djelatnosti Radijan, ovaj gradski program je slikovito opisao:

 – Ova pomoć je kao da malom djetetu pomažete da stane na noge.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.