Odjeci

Na Markovu trgu opće zadovoljstvo

24.08.2007.
u 18:48
Pogledaj originalni članak

Malo kad su hrvatski stranački čelnici bili jedinstveni kao danas. Svi su bili zadovoljni tijekom i rezultatima sastanka kod premijera.

Sastanak je bio korektan i dobrodošao. Iskristaliziralo se zajedničko stajalište da je Međunarodni sud pravde u Haagu najbliže kompromisno rješenje izjavio je nakon sastanka predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Zadovoljna sam sastankom jer su nacionalni interesi nadvladali stranačke unatoč tome što se nalazimo u predizbornom razdoblju ocjenjuje šefica HSLS-a Đurđa Adlešić.

Iako je najviše bio zaokupljen stanjem u Osijeku, lider HSP-a i osječki gradonačelnik Anto Đapić također je bio zadovoljan atmosferom na sastanku i činjenicom da su stavovi između različitih stranaka relativno brzo usuglašeni.

Đapić procjenjuje da će se naprije riješiti pitanje nuklearke.

Dojam je nakon sastanka da su stranački čelnici, inače u oštrim konkurentskim odnosima, bili čak ponosni postignutim jedinstvom oko Slovenije.

Posebno je zadovoljan bio premijer, koji je rekao da se Hrvatska ponovno pokazala politički zrelom. Unatoč velikom političkom rivalitetu, u prvom je planu odgovornost za nacionalne interese, zaključio je Sanader.

Pogledajte na vecernji.hr