ZMIJE SU JOŠ UVIJEK AKTIVNE

Dvije osobe u splitskoj bolnici radi ugriza poskoka, liječnici pozivaju na oprez

Zimska svakodnevica u zagrebačkom zoološkom vrtu
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
06.10.2024.
u 18:03

Zmija još uvijek ima na otvorenome radi visokih temperatura i toplog vremena, upozoravaju iz KBC-a Split.

U KBC-u Split u Klinici za infektologiju nalaze se dvije osobe koje su u posljednjih 48 sati ugrizli poskoci. Naime, radi se o muškarcu i ženi koje je otrovnica ugrizla u dva odvojena incidenta. Oba ugriza su se dogodila u okolici Splita, odnosno u zaleđu Trogira i Omiša. I žena i muškarac su zadobili ugrize u predjelu ruku.

Unesrećeni nisu ni na koji način izazivali zmije, već ih je otrovnica ugrizla dok su bili u šetnji prirodom, piše Slobodna Dalmacija. Trenutno nisu životno ugroženi te su dobili adekvatnu medicinsku skrb.

Zmija još uvijek ima na otvorenome radi visokih temperatura i toplog vremena, upozoravaju iz KBC-a Split. U tijeku su berbe maslina stoga apeliraju na oprez i upozoravaju ljude da imaju u vidu kako su zmije još uvijek vrlo aktivne

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO/VIDEO Neočekivani gost: Pogledajte kako se hodočašću Hrvatske vojske u Mariji Bistrici pridružila simpatična njuškica!

Zimska svakodnevica u zagrebačkom zoološkom vrtu
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije