UROŠ BLAŽIĆ

Na suđenju masovnom ubojici iz Srbije puštene jezive obiteljske snimke: 'Otac s pištoljem pleše po kući'

Foto: R.Z.
Beograd: U Specijalnom sudu počinje suđenje Urošu Blažiću, optuženom za ubojstvo devet i ranjavanje 12 osoba
Foto: R.Z.
Beograd: Početak suđenja Urošu Blažiću optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, obitelji ubijenih ne puštaju u sudnicu
28.10.2024.
u 13:32
Tužiteljstvo je također prikazalo poruke iz WhatsApp grupe, gdje je Uroš Blažić raspravljao s drugim ljudima neposredno prije masakra, iako poruke nisu čitane, već samo pregledane.
Pogledaj originalni članak

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, nastavilo se u ponedjeljak na Specijalnom sudu u Beogradu. Blažić je 4. svibnja prošle godine ubio devet osoba i ranio 14 drugih koristeći automatsko oružje i pištolj. U kolovozu je priznao krivnju, rekavši da razumije sve navode optužnice. 

Na suđenju su saslušani vještaci, a prikazane su i snimke i fotografije povezane s događajem. Prikazani su snimci kuće obitelji Blažić, kao i taksija u kojem je Uroš Blažić bio nakon masakra. Osim toga, prikazana je snimka njegovog oca Radiše, koja je nastala oko Nove godine, na kojoj se s pištoljem i kaubojskim šeširom kreće kroz kuću dok se prisutni smiju. Na snimci se vidi kako Radiša, držeći ruku na pištolju, prilazi unuku i izgovara: "Dobar, loš, zao", piše Nova.rs. 

Radiša je na suđenju izjavio da je revolver koji se pojavio na snimci prazan i da ne koristi klasičnu municiju. Također je naglasio da je znao da je Uroš imao dozvolu za pištolj. Na pitanje tužiteljstva o sigurnosti prolaska pored unuka s revolverom, odgovorio je da je sigurno jer je oružje bilo prazno i da je potrebno barut da bi se revolver napunio. Tužiteljstvo je također prikazalo poruke iz WhatsApp grupe, gdje je Uroš Blažić raspravljao s drugim ljudima neposredno prije masakra, iako poruke nisu čitane, već samo pregledane.

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. svibnja, naoružan automatskom puškom, pištoljem, streljivom i bombama, započeo krvavi pohod, ubivši devet osoba i ranivši njih 12. Uhićen je sljedeći dan u blizini Kragujevca. Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da je bio potpuno uračunljiv u trenucima počinjenja zločina.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ovo je jedan od simbola Beograda, no jeste li znali da ga je izradio poznati Hrvat

Foto: Pixabay
spomenik Pobjednik
Foto: Pixabay
spomenik Pobjednik
Foto: Pixabay
spomenik Pobjednik
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
Beograd: Na Kalemegdanu obilježen Međunarodni dan joge
Foto: Pixabay
spomenik Pobjednik
Foto: A. H./ATAImages/PIXSELL
Koalicija "Srbija protiv nasilja" još jednom prošetala Beogradom
Foto: Stefan Tomasevic
Beograd je danima okovan maglom
Foto: Friedemann Kohler/DPA
Serbian capital Belgrade

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.