'NEVIĐENI ZLOČIN'

Još nije pronađen višestruki ubojica u Crnoj Gori: Policija opkolila sela, mještane se poziva da ostanu u kućama

Foto: R.R.ATAIMAGES/PIXSELL/Arhiva policijske uprave
1/2
27.10.2024.
u 15:27

Policiji su navodno danima dolazile prijave građana o muškarcu koji tumara selima i ponaša se neobično, no nije bilo reakcije s njihove strane

Ni do nedjelje nije uhićen Alija Balijagić, 65-godišnjak koji je u Crnoj Gori sije strah već desetljećima. Za njim je policija pokrenula veliku potragu nakon što su u petak navečer u selu Sokolac ubijeni brat i sestra, Milenka (69) i Jovan (60) Madžgalja, a policija je posumnjala da je upravo on bio taj koji ih je usmrtio pa pobjegao. 

Policija je građane pozvala da ostanu u svojim kućama dok se Balijagića ne pronađe jer je navodno danima išao po selima s puškom i predstavljao se kao lovac Drašković koji traži izgubljene pse. Na koncu je došao do brata i sestre Madžgalja koji su ga ugostili, da bi ih upucao kroz prozor kuće kada je bio na odlasku. Potom je provalio vrata i nakon brata usmrtio i sestru. 

Policiji su navodno danima dolazile prijave građana o muškarcu koji tumara selima i ponaša se neobično, no nije bilo reakcije s njihove strane, pišu Vijesti.me. Čak se oglasila i Uprava za upravljanje šumama i lovištima, i pozvala lovce da se danas suzdrže od odlaska u lov kako bi policiji olakšali potragu za ubojicom. Policija je tek jučer oko 16 sati objavila kako se Bjelopoljca može dovesti u vezu s dvostrukim ubojstvom.

- Ovo je strašan i neviđen zločin ubijanja nevinih, poštenih ljudi, koji su prethodno nahranili i napojili ubojicu. Danima se motao po selima i deset dana policija nije poduzela ništa da ga pronađe. Naređeno nam je da ne izlazimo iz kuća, ne zna se kako i do kada. I žrtve zločina su bile zatvorene, pa je pucao kroz prozor, što je nevjerojatno - komentirao je za crnogorski medij predsjednik Mjesne zajednice Tomaševo Vesko Gogić. 

POVEZANI ČLANCI:

Inače, Balijagić je posljednjih 4 desetljeća bio nekoliko puta osuđivan, a sudovi su mu izricali dugogodišnje kazne ukupno 38 godina. Posljednji puta bio je osuđen 2016. i to za silovanje 76-godišnje žene u tri navrata u njenoj kući u bjelopoljskom selu. Tu su još bile i krađe, razbojništva, nedozvoljena posjedovanja oružja, te napadi na policajce. Još je prije 21 godinu bio uhićen u akciji tadašnje Specijalne antiterorističke jedinice koja je danima tragala za naoružanim razbojnikom zbog serije krađa i razbojništva u selima oko Crne Gore, Srbije i BiH. 

Prvi puta je bio osuđen još 1982. godine i to na 30 dana zatvora, a do 1993. godine više je proveo dana u zatvoru nego na slobodi, kada je ponovno bio osuđen na pet godina i šest mjeseci. Ministar unutarnjih poslova Danilo Šaranović sada poziva građane na smirenost, uvjeravajući kako je većina objekata u okolnim selima pod kontrolom policije.

>> FOTO Nakon sudbonosnog 'da' odjeknule sirene, kolege iznenadile sretni par: 'Učinili smo to u vatrogasnom stilu'

1/9
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije