Pijani vozač naletio na peteročlanu obitelj

Načelnik Vira obećao pomoć obitelji stradalih: 'Monstrumi i ljudske zvjeri kupuju jeftine političke poene na žrtvama tragedije'

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Vir: Načelnik Kapović nakon puštanja iz pritvora održao konferenciju za novinare
Foto: Frane Šarić
Teška prometna nesreća na Viru
Foto: Frane Šarić
Vir
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na obilježavnju Dana općine Vir
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Reportaža s otoka Vira
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Reportaža s otoka Vira
18.08.2024.
u 18:52
Oporba za uske ceste bez nogostupa krivi vlast i bivšeg načelnika, a na svom Facebook profilu obratio se načelnik Vira Marino Radović prozivajući ih da skupljaju jeftine političke poene i blokadu projekata.
Pogledaj originalni članak

Nakon tragedije na Viru u kojoj je u naletu pijanog vozača noćas život izgubila 24-godišnja majka troje djece, od kojih su dvoje, uz njena supruga, također teško ozlijeđeni, uslijedile su optužbe i zahtjevi za odgovornost. Oporba za uske ceste bez nogostupa krivi vlast i bivšeg načelnika, a na svom Facebook profilu obratio se načelnik Vira Marino Radović prozivajući ih da skupljaju jeftine političke poene i blokadu projekata. 

– Želim izraziti prvenstveno sućut obitelji tragično preminule žene i majke. Njenoj obitelji, troje djece i ocu, koji se nalaze u OB Zadar, brz i uspješan oporavak. U meni prvenstveno kao osobi, a onda i Načelniku Općine Vir imat ćete pomoć i suport prilikom nastavka vašeg života, kako bi mogli u budućnosti nastaviti svoje živote i zaliječiti rane ove teške i nezapamćene tragedije koja se sinoć dogodila – piše Radović.

Foto: Frane Šarić
Vir

– Nije vrijeme da se politizira i kupuju jeftini politički poeni na žrtvama ove tragedije, jer to rade monstrumi, zvijeri, ljudske nule, ali moram se osvrnuti i na to. Naime, cesta na kojoj se desila tragedija je županijska cesta i njome upravlja ŽUC. Općina Vir je, ja mislim, jedini primjer u državi koja je prije 10 godina, misleći na sigurnost svih žitelja, krenula u otkup zemljišta za nogostup uz DC-306. Članovi tadašnje i današnje oporbe angažirali su odvjetnike i sve napravili da se taj projekt uspori i ne završi, jer su njihovi članovi i simpstizeri imali kuće na tom potezu, ali iza sezone, u suradnji s Hrvatskim cestama, kreće se u realizaciju projekta.

Ista je situacija i sa županijskim cestama. Općina Vir je uvijek spremna ulagati i u projekte koje nisu u našoj nadležnosti, ali ne možemo mi ulagati u tuđu imovinu, jer nema zakonske osnove. Većina lokalnih cesta je uska te je većina njih i jednosmjerna te smo na taj način ostavili prostor za pješaka u već spomenutim uskim ulicama. Neka Dragi Bog bude uz obitelj sudionika ove tragedije i neka naše molitve budu usmjerene prema njima – zaključio je načelnik.

VEZANI ČLANCI:

MAJKA POGINULA, OTAC I DJECA TEŠKO OZLIJEĐENI

Mještani Velikog Ravna šokirani tragedijom na Viru: 'Nemamo riječi. To je obitelj koja živi baš s puno ljubavi, super ljudi'

Mlada majka je poginula na licu mjesta u naletu automobila, koji je vozio 29-godišnjak kojemu su nakon nesreće izmjerena 1,75 promila alkohola u krvi. Teške ozljede ima i dječačić star tri godine, koji se bori za život. Otac (28) ima teške ozljede, nalazi se na odjelu intenzivne njege, no nije životno ugrožen

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

UK
ukrajina
08:08 19.08.2024.

Sada će biti krive uske ceste a ne pijani divljak ! Vožnja u pijanom stanju je pokušaj ubojstva !

K
K
19:03 18.08.2024.

simpstizeri ? paa jel imate lektora nekog ???

NK
Najam krova
16:36 19.08.2024.

Načelnik može tvrditi šo hoće. Neka staza je morala biti uz cestu jer nisu bili problem novci.