MAJKA POGINULA, OTAC I DJECA TEŠKO OZLIJEĐENI

Mještani Velikog Ravna šokirani tragedijom na Viru: 'Nemamo riječi. To je obitelj koja živi baš s puno ljubavi, super ljudi'

Vir: Načelnik Kapović nakon puštanja iz pritvora održao konferenciju za novinare
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
18.08.2024.
u 17:38

Mlada majka je poginula na licu mjesta u naletu automobila, koji je vozio 29-godišnjak kojemu su nakon nesreće izmjerena 1,75 promila alkohola u krvi. Teške ozljede ima i dječačić star tri godine, koji se bori za život. Otac (28) ima teške ozljede, nalazi se na odjelu intenzivne njege, no nije životno ugrožen

U prometnoj nesreći na Viru u subotu navečer smrtno je stradala pješakinja, a četiri su osobe ozlijeđene, objavila je zadarska Policijska uprava. Do nesreće je došlo u 23:40, a nastradala je obitelj koja živi kod Križevaca, točnije u Velikom Ravnu.

Mlada majka je poginula na licu mjesta u naletu automobila, koji je vozio 29-godišnjak kojemu su nakon nesreće izmjerena 1,75 promila alkohola u krvi. Teške ozljede ima i dječačić star tri godine, koji se bori za život. Otac (28) ima teške ozljede, nalazi se na odjelu intenzivne njege, no nije životno ugrožen.

– Iza ponoći zaprimili smo četiri osobe iste obitelji. Otac ima 28 godina i zaprimljen je u teškom stanju s ozljedom zdjelice, pluća i potkoljenice i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja te mu slijedi operacija. Najteže je ozlijeđen trogodišnji sin koji je životno ugrožen i ima teške ozljede mozga, unutrašnjih organa i operiran je. Njegova sestra u dobi od četiri godine ima teške ozljede pluća mozga, unutrašnjih organa i nije životno ugrožena. Beba od 11 mjeseci je također u bolnici i nema vidljive ozljede – rekao je  za Večernji doktor Jović.

Mještani Velikog Ravna su u šoku zbog tragedije. "Riječ je o krasnoj obitelji, vrijednoj i radišnoj. Djeca su su igrala tu pored nas, uvijek bi pozdravili. Nemamo riječi, riječ je baš o obitelji koja živi s puno ljubavi. Ostali ukućani su otišli valjda u zadarsku bolnicu". rekli su za Prigorski mještani u suzama dodavši kako je najmanji uskoro treba slaviti prvi rođendan. "Svi ih znamo, super ljudi, jednostavni", rekao je drugi mještanin dodavši kako još ne može vjerovati da susjede više nema.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, prema rezultatima očevida, prometna nesreća dogodila se sinoć oko 23:40 u ulici Put lozica kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti (noć) ceste izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika, uslijed čega desnim kotačem silazi van kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake. Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo.

Od posljedica nesreće na mjestu događaja preminula je hrvatska državljanka u dobi od 24 godine. Druge osobe, jedna odrasla i troje djece su poradi zadobivenih ozljeda upućeni na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su kod 28-godišnjeg hrvatskog državljana te dvoje djece konstatirane teške, a kod jednog djeteta lake tjelesne ozljede.

U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretala uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta. Za vrijeme vršenja očevida, kolnik navedene ulice bio ja zatvoren za sav promet  od 00:40 do 05:30.

FOTO Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

Vir: Načelnik Kapović nakon puštanja iz pritvora održao konferenciju za novinare
1/16

Komentara 8

Avatar Asterix
Asterix
18:18 18.08.2024.

Za ovu i slične tragedije država (policija) snose barem polovicu odgovornosti. Nedostatak prevencije (tu možemo početi od nedostatka odgoja u školi pa sve do neprisutnosti policije na cestama) te adekvatne i brze penalizacije rezultira ovakvim devijantnim ponašanjem u prometu. Kad vidim mlitave ministra unutarnjih poslova i isto takvog ravnatelja policije nemam se čemu ni nadati. Ali nisu samo oni krivi, kompletan sustav je u raspadu.

MA
Majmunsabananom
01:15 19.08.2024.

Od tog otoka je i policija digla ruke.

NK
Najam krova
18:00 18.08.2024.

Kada hdz-ovac ubije u prometu čovjeka dva tjedna se nezna koliko je imao alkohola. Sada se odmah zna da je za sličnu nesreću imao 1,75 pr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije