TROJE U TEŠKOM STANJU

DORH traži pritvor za vozača (29) koji je pijan usmrtio majku troje djece na Viru

Foto: Frane Šarić
1/5
18.08.2024.
u 15:09

Od troje teško ozlijeđenih koje DORH navodi su 28-godišnji suprug koji je u teškom stanju s ozljedom zdjelice, pluća i potkoljenice i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja, kao i njihovo dvoje djece

Očevid nakon strašne nesreće na Viru, u kojoj je poginula 24-godišnja majka, a ozlijeđena je jedna cijela obitelj, dovršen je tijekom nedjelje, potvrdio je DORH u poslijepodnevnim satima. Do nalijetanja vozila na pješake je došlo sinoć nešto prije ponoći, a DORH sada za 29-godišnjeg vozača koji je vozio s 1,75 promila alkohola u krvi traži istražni zatvor. 

- Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je, u suradnji s djelatnicima Postaje prometne policije Zadar, proveo očevid prometne nesreće u mjestu Vir. Prema dosad utvrđenom, hrvatski državljanin (1995.) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola kolnikom ceste u ul. Put Lozice u Viru te je uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila naletio na pješake (dvoje odraslih 1996. i 2000., troje djece  2020., 2021. i 2023.) od kojih je 24-godišnjakinja smrtno stradala dok su još tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, a jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja nakon kojeg državno odvjetništvo očekuje da policija podnese kaznenu prijavu i privede osumnjičenika pritvorskom nadzorniku. Državno odvjetništvo izdalo je potrebne naloge te će poduzeti daljnje zakonom propisane radnje radi razjašnjenja svih okolnosti ovog događaja kao i utvrđivanje mehanizma nastanka prometne nesreće - navodi se. 

Od troje teško ozlijeđenih koje DORH navodi su 28-godišnji suprug koji je u teškom stanju s ozljedom zdjelice, pluća i potkoljenice i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja, kao i njihovo dvoje djece -  trogodišnji sin koji je životno ugrožen i ima teške ozljede mozga, unutrašnjih organa, te njegova sestra u dobi od 4 godine koja ima teške ozljede pluća mozga, unutrašnjih organa. Jedino tko nije zadobio teške ozljede je njihovo najmlađe dijete, beba stara tek 11 mjeseci. 

POVEZANI ČLANCI:

Inače, provedenim alkotestiranjem, kod 29-godišnjeg vozača, hrvatskog državljanina utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg, te je isti uhićen i smješten u prostorije policije. U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretali uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta. Za vrijeme vršenja očevida, kolnik navedene ulice bio ja zatvoren za sav promet od 00,40 do 05,30 sati, izvijestila je ranije policija. 

Komentara 3

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
16:15 18.08.2024.

Zašto? Ako nisu tražili protiv pijanog vozača Banozica koji je usmrtio oca djeteta...

BF
bf23
15:57 18.08.2024.

Dajte nemojte,pa sigurno se jako kaje i neće više,a možda je i iz društveno prihvatljive obitelji

TO
Tomisl
16:32 18.08.2024.

Samo velike novčane kazne i zatvor mogu nas natjerati na poštivanje zakona i propisa u saobračaju i drugdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije