Osumnjičeni u bijegu

Novi detalji stravičnog atentata u Austriji: Ubojica pucao s 500 m iz obližnjeg šumarka

Foto: AYHAN UYANIK/REUTERS
FILE PHOTO: German police conduct random checks at border with Austria, soon to be introduced at all land frontiers
Foto: Ralph Orlowski/REUTERS/PIXSELL
Policija u Njemačkoj
Foto: Ralph Orlowski/REUTERS/PIXSELL
Njemačka policija
28.10.2024.
u 13:04
U austrijskoj pokrajini Gornjoj Austriji ubijen je gradonačelnik Kirchberga uz rijeku Dunav (okrug Rohrbach), 64-godišnji komunalni političar iz redova Narodne stranke (ÖVP) Franz Hofer
Pogledaj originalni članak

Austrijski radio i televizija ORF i ostali domaći mediji na svojim su portalima javili da je ponedjeljak ujutro u austrijskoj pokrajini Gornjoj Austriji ubijen gradonačelnik Kirchberga uz rijeku Dunav (okrug Rohrbach), 64-godišnji komunalni političar iz redova Narodne stranke (ÖVP) Franz Hofer. Prema medijskim izvješćima, policija je danas ujutro u 8.30 sati alarmirana da u Altenfeldu sedam kilometara od Kirchberga usred jedne livade leži mrtav gradonačelnik Hofer.

Do sada se zna, potvrdila je to i policija, da je riječ je o atentatu na gradonačelnika, a napadač je lovac koji je u bijegu. Nešto kasnije stigla je i vijest da je, uz gradonačelnika, ubojica koji je u bijegu navodno ubio još dvije osobe. Dakle, za sada mediji, među njima dnevni list Kronen Zeitung, izvještavaju o navodno tri žrtve.

VEZANI ČLANCI:

Policija i specijalne policijske postrojbe COBRA  sa specijalnim oklopnim vozilom su na terenu. Policija upozorava ljude da je ubojica, koji je inače lovac, i navodno je pucao iz obližnjeg šumarka na gradonačelnika koji se je nalazio na livadi, 500 metara udaljen od savezne autoceste, izuzetno opasan, te da ne izlaze iz kuća. Prema posljednjim izvješćima stanovnici navedenog područja, koje je pod opsadom policije, “zabarikadirali su se u svoje kuće i stanove” i čekaju što će se dalje dogoditi.

Zemaljski poglavar austrijske pokrajine Gornje Austrije, narodnjak Thomas Stelzer potvrdio je da je smrtno stradao gradonačelnik Kirchberga uz Dunav. – U Pokrajinskoj podružnici austrijske Narodne stranke u Linzu su u šoku – piše Kronen Zeitung. Ali ne samo u Podružnici u Linzu, nego i u stranačkoj središnjici u Beču te ostalim pokrajinskim podružnicama ÖVP-a.

– To je strahota – istakao je direktor Pokrajinske podružnice narodnjaka u Linzu Florian Hiegelsberger. Kako piše list “Heute” ubijeni načelnik općine Kirchberg uz rijeku Dunav Franz Hofer bio je 16 godina na čelu te općine, a za njega je glasalo više od 80 posto birača.

– Bio je općinski čelnik svoje stranke i financijski referent – navodi list i dodaje kako je ubijeni bio i predsjednik Saveza za odvoz smeća u stambenom okrugu Rohrbach.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

JO
Joseph1
13:29 28.10.2024.

Komunalni političar???

ST
Stjepan
17:12 28.10.2024.

Aha., svemir radi .... i nitko neće zbrisati .....

AS
ante_slavonac
13:37 28.10.2024.

i ono što se dosad znade