Novo istraživanje

Puljak u značajnoj prednosti pred HDZ-ovim kandidatom, evo kako bi prošli da su sad izbori u Splitu

Foto: PIXSELL
Izbori u Splitu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Puljak, Ivošević i Kuzmanić službeno su podnijeli ostavke na svoje funkcije
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Puljak, Ivošević i Kuzmanić službeno su podnijeli ostavke na svoje funkcije
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Ivica Puljak i Bojan Ivošević u razgovoru s građanima na Rivi
26.04.2022.
u 12:20
Puljkova stranka Centar je u velikoj prednosti pred HDZ-om po pitanju izbora za Gradsko vijeće u kojima bi mandate, prema anketi, osvaja šest stranaka.
Pogledaj originalni članak

Niti mjesec dana od kako je Ivica Puljak dao ostavku na mjesto gradonačelnika Splita pojavila se nova anketa prema kojoj je upravo Puljak u značajnoj prednosti nad svojim protukandidatima. Anketu je naručila stranka Centar, rađena je u travnju na 600 ispitanika i prema njoj Puljak osvaja 41 posto glasova dok je HDZ-ov kandidat Zoran Đogaš na drugom mjestu s 23 posto potpore. Treći je Željko Kerum kojeg podupire 10 posto birača, a po pet posto potpore imaju kandidat Mosta Josip Markotić, nezavisni Ante Franić te Jakov Prkić iz stranke Pametno.

Prema istom istraživanju za gradonačelnika bi se održala dva kruga izbora. U drugi krug ulazi Ivica Puljak i Zoran Đogaš te bi Puljak u drugom krugu pobijedio. Anketa kaže da bi imao 57 posto glasova, a Đogaš 37 posto glasova.

Foto: stranka Centar

Ono što je također zanimljivo je i podatak da bi izlaznost na ponovljene izbore u Splitu trebala biti velika. Sigurno bi na izbore, kaže anketa, izišlo 60 posto bira, a 24 posto iz kaže da bi vjerojatno glasalo dok svega 10 posto ispitanika tvrdi da sigurno neće izići na izbore.

I Puljkova stranka Centar je u velikoj prednosti pred HDZ-om po pitanju izbora za Gradsko vijeće u kojima bi mandate, prema anketi, osvaja šest stranaka. Centar bi, kažu rezultati, dobio 11 mandata, HDZ osam dok bi Most, HGS, SDP i pametno-Možemo dobili tri mandata. A što znači da bi Puljku, odnosno Centru za većinu u Gradskom vijeću nedostajalo još pet mandata obzirom da je za većinu potrebno 16 mandata. Istraživanjem je mjereno i zadovoljstvo radom gradske uprave na čelu s Ivicom Puljkom. Prema istraživanju, trećina ispitanika zadovoljna je radom i Puljkom, a prosječna ocjena koju mu daju je 3.

Foto: stranka Centar

Mjeren je i pozitivan dojam. Najveću razinu pozitivnog dojma građani imaju prema Ivicu Puljku o kojemu čak 60 posto ispitanih ima pozitivan dojam dok njih 33 posto ima negativan dojam. Kada je pak riječ o Puljkovu zamjeniku Bojanu Ivoševiću stvari su nešto drugačije. Pozitivan stav o Ivoševiću ima 39% ispitanih, a negativan 41%.

Zorana Đogaša, nestranačkog kandidata HDZ-a, veliki dio ispitanih ne poznaje pa 42% ispitanih kaže da nije nikad čulo za njega, a 20% nije odgovorilo na pitanje. Pozitivan dojam o Đogašu ima pak 38% ispitanih, negativan 10%.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kažemja
13:37 26.04.2022.

I ovih 21 % glasova je previše za osuđenu kriminalnu organizaciju.