Izbori u Splitu

Split pred izborima: HDZ-ovi vijećnici jutros dali ostavke

Butković sudjelovao na uvođenju izvođača u posao na projektu rekonstrukcije raskrižja Širina
Ivo Cagalj/PIXSELL
25.04.2022.
u 12:49

' Loptica je sada na vladajućima, mi smo svoje obećanje ispunili, kao što smo najavili dali smo ostavke. ' rekao je Vice Mihanović

Svih devet HDZ-ovih vijećnika u splitskom Gradskom vijeću u ponedjeljak ujutro predali su svoje ostavke. Neće sudjelovati na zadnjoj sjednici zakazanoj za utorak, nakon koje će, kako su najavili, ostavke dati i Puljkovi vijećnici, Mostovi, SDP-ovi, a Tamara Visković iz Možemo ostavku je već predala.

"S obzirom na raznorazne spinove koji se pojavljuju u javnosti po pitanju funkcioniranja Grada i samog izbornog procesa, želimo pružiti mogućnost vladajućima, koji imaju većinu, da na zadnjoj sjednici Vijeća u potpunosti donesu odluke onakve kakve žele pa i po pitanju datuma održavanja kotarskih izbora. Nismo željeli sudjelovati u tome. Loptica je sada na vladajućima, mi smo svoje obećanje ispunili, kao što smo najavili dali smo ostavke. Od njih očekujemo da će, sukladno najavi, i oni podnijeti ostavke i da idemo na izbore za Gradsko vijeće i za gradonačelnika Splita. To je jedino rješenje s obzirom da se Grad našao u potpunoj blokadi, prvenstveno projektnoj i idemo na izbore u vjeri da će Split dobiti konstruktivnu vlast, koja se neće baviti sama sobom, već stvarima bitnim za građane Splita, a to su projekti koji će doprinijeti boljoj kvaliteti života u našem gradu" rekao je Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije