glazbeno ljeto

Od makedonskog Tanca do Filipovog džeza na tamburi

28.05.2013.
u 16:34
Manifestacija je bogata kulturnim sadržajima, osobito posljednjeg dana lipnja, kada će se posebnim svečanim koncertom obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnje, 24. Brodsko glazbeno ljeto započet će u utorak, 4. lipnja koncertom Nacionalnog ansambla narodnih plesova i pjesama Makedonije \"Tanec\". Manifestacija je bogata kulturnim sadržajima, osobito posljednjeg dana lipnja, kada će se posebnim svečanim koncertom obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Uz nastup domaćih brodskih glazbenih snaga, u Crkvi Presvetog Trojstva te će se večeri održati i koncert Krešimira Špicera i Marija Penzara \"S Handlom u Europu\", a sve će završiti velikim vatrometom.

- Uz programe naših domaćih kulturnih udruga i ustanova, pripremili smo i gostovanja eminentnih glazbenih imena najviše državne razine. Izdvojio bih nastup Filipa Novosela, brodskog akademskog muzičara i tamburaša koji već dvije godine u New Yorku studira džez na tamburi – rekao je prof. Hrvoje Špicer, ravnatelj brodske Kazališno-koncertne dvorane I. B. Mažuranić.

U ovogodišnjem Brodskom glazbenom ljetu, koje će završiti 26. srpnja koncertom zagrebačkog Mješovitog simfonijskog orkestra, sudjelovat će ponajbolji hrvatski glazbenici. Organizatori se nadaju kako će i ovom prigodom zadovoljiti kulturne potrebe slušatelja svih uzrasta, osobito onih mlađih, kojima posvećuju posebnu pažnju.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.