JAKI UDARI VJETRA

Od sutra pogoršanje vremena: Za cijelu Hrvatsku izdana upozorenja, negdje i crvena

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Karlovac: Hranjenje labudova na Korani
Foto: Screenshot DHMZ
03.02.2023.
u 10:31
Za Velebitski kanal izdano je crveno upozorenje s udarima vjetra do 130 km/h, a iz DHMZ-a poručuju: "Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća".
Pogledaj originalni članak

Danas na Jadranu i uz njega djelomice ili pretežno sunčano, dok će u sjevernim predjelima unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz mogućnost za slabu oborinu, većinom kišu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ujutro na Jadranu umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 11, na obali i otocima između 12 i 15 °C, predviđa DHMZ. Na području Velebitskog kanala te na obali Dalmacije izdano je žuto upozorenje za potencijalno opasno vrijeme s udarima vjetra od 65 do 75 km/h. Posebno se to odnosi na neiskusne pomorce, naročito one koji upravljaju manjim brodovima. Trebali bi odgoditi plovidbu, a moguće je da neki katamarani također neće ploviti.

Za sutra se predviđa ne tako mirno vrijeme kao danas. Za Velebitski kanal izdano je crveno upozorenje s udarima vjetra do 130 km/h, a iz DHMZ-a poručuju: "Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu."

Foto: Screenshot DHMZ

Za ostatak Hrvatske izdano je žuto ili narančasto upozorenje pa treba biti spreman na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

VIDEO: Obilježavanje 33. obljetnice osnutka HDZ-a Sesvete: Obratio se i Plenković

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.