NISKE TEMPERATURE

Izdano žuto upozorenje zbog niskih jutarnjih temperatura, za vikend snijeg

Begovo Razdolje: Najviše naseljeno mjesto Hrvatske okovano snijegom
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
30.01.2023.
u 08:19

Na postaji Parg Čabar jutros je izmjereno -7,4 celzijusa, a zbog niskih temperaura iz HAK-a upozoravaju na poledicu.

Danas u cijeloj zemlji pretežno sunčano vrijeme, povremeno s umjerenom naoblakom. Zbog niskih jutarnjih temperatura izdano je žuto upozorenje za cijelu kontinentalnu Hrvatsku, Istru, Kvarner i Liku. Mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika.

 

Navečer su u unutrašnjosti zemlje na istoku moguće kratkotrajne oborine. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 2 do 7, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 7 i 12 °C, najavljuju iz DHMZ-a.  Na postaji Parg Čabar jutros je izmjereno -7,4 Celzijusa, a zbog niskih temperatura iz HAK-a upozoravaju na poledicu.

Foto: Screenshot DHMZ

Utorak će biti pretežno suh i sunčan, a jačat će bura i tramontana. Od srijede ponovno moguće oborine, kiša na srednjem i južnom Jadranu, a na istoku unutrašnjosti moguće pahulje snijega

U četvrtak i za vikend moguć snijeg u unutrašnjosti, a u Dalmaciji kiša. 

VIDEO: Zimska idila na Ivanščici: Proteklih dana napadalo mnogo snijega

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
11:50 30.01.2023.

zbog nula stupnjeva žuti alarm... krajem siječnja mi u hrvatskoj ljude upozoravamo da će biti oko nule, možda i malo snijega... da organiziramo šatore sa toplim čajem i klipićima, suhim rukavicama? djecu smo već upropastili 'besplatnim' prijevozom u školu. hodati ne znaju, a jednog dana ćemo ih sresti za volanom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije