VREMENSKA PROGNOZA

Toplije vrijeme diljem zemlje, no moguća je kiša

Sakuntala  park izabran je za najljepši park u Hrvatskoj
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
01.02.2023.
u 08:31

U prognozi stoji kako će na zapadu zemlje prevladavati sunčano vrijeme. Moguća je kratkotrajna magla po kotlinama u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Istre.

Na Jadranu pretežno sunčano, a unutrašnjosti promjenljiva naoblaka, popodne i u Dalmaciji, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu lokalno može pasti malo kiše. Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u drugom dijelu dana i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 6 do 11 u kopnenim krajevima te od 11 do 14 °C na Jadranu, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a pripremila je opširniju prognoza za srijedu za HRT.

"Srijeda će u Slavoniji, Baranji i Srijemu početi uz oblačno te ne odveć hladno jutro. Vjerojatnost za sunčana razdoblja odnosno komadiće nebeskog plavetnila rast će sredinom dana i popodne kada će slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar okretati na sjeverozapadni. Danju većinom malo toplije nego u utorak. U središnjoj Hrvatskoj jutarnji "minusi" bit će češći, a danju podjednake vrijednosti temperature kao u utorak ili samo blag porast. Uz promjenjivu naoblaku bit će sunčanih razdoblja, a ujutro je lokalno moguća i kratkotrajna magla", navodi.

Foto: DHMZ

U prognozi stoji kako će na zapadu zemlje prevladavati sunčano vrijeme. Moguća je kratkotrajna magla po kotlinama u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Istre. Puhat će mjestimice umjeren jugozapadni vjetar koji će na sjevernom Jadranu poslijepodne okretati na sjeverozapadnjak, pa će more biti malo do umjereno valovito.

"Dosta sunčanih sati imat će i stanovnici srednjeg Jadrana i unutrašnjosti Dalmacije. Oblaci će se češće pojavljivati kasno navečer. Bit će i znatno manje vjetrovito nego u utorak, uz slabu i umjerenu buru, a danju većinom sjeverozapadni vjetar", navodi meteorologinja dr.sc. Tanja Renko.

VIDEO: Zaiskrilo između Grmoje i Zekanovića: Niste sposobni ni dovesti cirkusante

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije