omiljena zabava

Orangutani u zoološkom vrtu u Milwaukeeju ludi za iPadom

Foto: Reuters
Novak Đoković
29.12.2011.
u 22:20
Orangutani na popularnom tabletu igraju video-igre, a uskoro bi mogli početi i crtati i snimati video-sadržaje.
Pogledaj originalni članak

Naš je iPad toliko jednostavan da ga doslovno čak i majmuni mogu koristiti, mogao bi biti reklamni slogan Applea, sudeći po orangutanima iz zoološkog vrta u Milwaukeeju koji su ostali oduševljeni tim tabletnim računalom.

Richard Zimmerman, koji se putem svoje humanitarne udruge bori za očuvanje i zaštitu orangutana, u početku je tim životinjama u zoološkom vrtu želio pružiti malo zabave. Ideja mu je pala na pamet nakon govora pokojnog osnivača Stevea Jobsa tijekom predstavljanja iPada, a u isto je vrijeme jedan od članova njegove udruge orangutanu u Milwaukeeju pokazao svoj tablet, uz jako pozitivnu reakciju.

Kako piše BBC, orangutani su uskoro počeli koristi video-igre poput Doodle Buddy, a Zimmerman se bada da će uskoro početi crtati i snimati video-sadržaje. U planu je i uvođenje ojačanih iPadova te bežične lokalne mreže kako bi orangutani mogli međusobno komunicirati putem računala.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar inkvizitor
inkvizitor
16:01 30.12.2011.

I onda neka kazu kako covjek nije nastao od majmuna...

Avatar smrtfasizmu
smrtfasizmu
19:27 12.01.2012.

Glupost, ja tu ne vidim da je majmun poludio od Ipada nego novinar koji je uopste stavio ovu glupost na vecernji!