MODERNO ORUŽJE

FOTO Nova prijetnja svijetu? Iran predstavio dron samoubojicu na paradi u Teheranu

Annual military parade in Tehran
Foto: MAJID ASGARIPOUR/REUTERS
1/7
21.09.2024.
u 12:33

Oni navodno imaju važnu ulogu u ruskoj agresiji na Ukrajinu, iako Teheran kategorički odbacuje optužbe da opskrbljuje Moskvu oružjem za invaziju, navodi dpa.

 Iran je na vojnoj paradi u Teheranu predstavio najnoviju verziju svog drona samoubojice.Državna televizija IRIB izvijestila je u subotu da bespilotna letjelica Šahed 136-B ima domet od 4000 kilometara te da je jedna od najnaprednijih bespilotnih letjelica na svijetu.Iran tvrdi da je posljednjih godina napravio veliki napredak u proizvodnji dronova. Oni navodno imaju važnu ulogu u ruskoj agresiji na Ukrajinu, iako Teheran kategorički odbacuje optužbe da opskrbljuje Moskvu oružjem za invaziju, navodi dpa.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova kaže da zemlja surađuje s Moskvom na vojnoj razini, ali tvrdi da to nije povezano s ratom u Ukrajini. Teheran također ističe da je uvijek zagovarao brzi završetak rata u Ukrajini i tvrdi da je podržavao diplomatske mirovne inicijative.

Annual military parade in Tehran
1/7

Ključne riječi

Komentara 5

JF
Jure_Francetić
14:26 21.09.2024.

Razvijanje visokonaprednih jammera, ugasiti će sve i jedan propelerčić bilo kojeg drona, bilo gdje, bilo kad.

GN
GNKDZ1986
13:18 21.09.2024.

Opet plaćen promotivni tekst a realnost je da im 8 miliona Izraelaca zavrće uši kada i kako požele.

Avatar pendreck
pendreck
13:50 21.09.2024.

Dronovi su oružje budućnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije