Razgovarali 40 minuta

Papa Franjo od Angele Merkel dobio komplet CD-a

Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo i Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo i Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo i Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo i Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo i Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo i Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo i Merkel
21.02.2015.
u 14:15
Pogledaj originalni članak

Oko 40 minuta trajao je današnji razgovor u četiri oka između pape Franje i njemačke kancelarke Angele Merkel, što je duže od uobičajenih papinskih razgovora sa šefovima država i vlada.

Papa je Merkel primio u biblioteci u kojoj prima šefove država i vlada, te su razgovarali uz prevoditelje.

Franjo je govorio na talijanskom jeziku, a Merkel, dakako, na njemačkom.

Angela Merkel darovala je papi Franji, u bijeloj omotnici, novac za djecu izbjeglu s prostora sukoba na Srednjem istoku, dakle iz Sirije i Iraka. A kao osobni dar za Papu, Merkel je donijela komplet CD-a s glazbom Bacha i knjigu. Franjo je njemačkoj kancelarki darovao papinski medaljon s reljefom sv. Martina koji daruje svoj ogrtač siromahu.

"Volim pokloniti su sliku šefovima država i vlada jer mislim da je njihov posao zaštititi siromašne", kazao je Franjo dok je Angeli Merkel darovao medaljon. "Mi pokušavamo učiniti što bolje naš posao", odgovorila je Merkel.

Franjo se na poklonima zahvalio kazavši na njemačkom jeziku "danke" (hvala), a onda je nastavio govoriti na talijanskom jeziku i darovao je Merkel i apostolsku pobudnicu "Evangelii gaudium".

Merkel je odmah primjetila kako je tekst pobudnice koju je dobila na njemačkom jeziku, a Franjo joj je kazao kako zbog toga može pobudnicu odmah čitati.

"To ću i učiniti", obećala je Merkel.

>>Papa Franjo upozorio: Grijeh je zapošljavati na crno

 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IV
Ivanveliki
16:57 21.02.2015.

Dobio je CD, ko da je DJ.. dobro da mu nisu poklonili mp3 player

DU
Deleted user
12:51 22.02.2015.

Najviše se obradovao Thompsonovom CD-u koji mu je Merkelka posebno upakovala i povezala zlatnom vrpcom.

Avatar fut binje
fut binje
16:24 21.02.2015.

Papice što ne dade merkelici svetleću gospu